Megnyerte első edzőmeccsét az Érdi VSE

A https://erdivse.hu weboldal tudósítása

Hazai pályán hamar lerendezte első edzőmeccsét az Érdi VSE, amely a szintén harmadosztályú Kozármisleny FC-t fogadta és győzte le 3-0-ra a nyár első felkészülési találkozóján.

Fotó: www.erdivse.hu

Az NB III Nyugati csoportjában ezüstéremmel záró Érdi VSE az elmúlt szezonban a Közép csoportban tizedik Kozármisleny FC ellen kezdte meg a nyári felkészülési mérkőzések sorát. A Baranya megyei együttesnél a játékoskeretben és a kispadon is jelentős változások történtek, hiszen az alapozást már Pókos Csaba irányításával kezdték meg a mislenyiek. Ellenben a házigazdánál a csapat magja annyira egyben maradt, hogy Limperger Zsolt a sztenderd tavalyi kezdőjét küldte pályára. Az összeszokottságban jóval előrébb járó érdiek hét perc után ki is használták, hogy ilyen szempontból előrébb tartanak, amikor a jobbhátvéd, Májer Gergő remekül érkezett üresen Kollega Krisztián beadására és nem is hibázta el a helyzetet (1-0).

Alig negyedóra játék után pedig már a másodikat is megszerezték a hazaiak, akiktől egy kombinatív játékot követően Gera Dávid érkezett a kapu elé, majd a beadást a kapu üresen tátongó részébe passzolta (2-0). A folytatásban sem tudta megállítani az érdi rohamokat Pókos Csaba gárdája, a 24. percben Pál Szabolcs remek lapos, jobboldali beadása után Mojzer György már a harmadik érdi gólt szerezte (3-0).

A gólok mellett is számos lehetősége akadt az érdieknek, ilyen volt például a 33. percben a vendégek gyenge szabadrúgásvariációja utáni hazai kontra, amely után Kollega Krisztián szerzett labdát és a kezdőkörből vette célba a kint álló Somogyi Máté kapuját, de a pattanás után a kapu felett hagyta el a játékteret a labda.

A háromgólos félidei különbség után a második játékrészre sort cserélt mezőnyben a Kozármisleny, amely után jóval frissebb volt vendéglátójánál, azonban nagy lehetőségekig így sem jutott el, míg az érdieknél Limperger Zsolt bő egy óra után változtatott négyet is csapatán.

Az ivószünet után a vendégektől Bodor Márk hibázott el centikkel egy nagy lehetőséget, míg a hazaiaktól Melczer Vilmos szabadrúgását védte bravúrral Somogyi. Ezen két helyzeten kívül egyik csapatnak sem volt lehetősége, mindkét fél próbált támadásokat építeni, ám a jól záró védelmek, illetve a technikai hibák megakasztották a csapatokat, így az érdiek a remek első félidei játékuknak köszönhetően nyertek 3-0-ra.

További, az érdiekhez kapcsolódó hír, hogy az eredetileg négy edzőmeccshez most egy újabb csatlakozott, hiszen július 11-én, 19 órától a BLSZ harmadosztályában bajnoki címet szerző Nimród SE ellen kapnak lehetőséget a fiatalok és a próbajátékon szereplők a bizonyításra az Ercsi úti Sporttelepen.

Be the first to comment

Leave a Reply