Magyar Kupa: Credobus Mosonmagyaróvár-Paksi FC 0-4


Credobus Mosonmagyaróvár-Paksi FC 0-4 (0-4)

Mosonmagyaróvár, 300 néző

Vezette: Szőts Gergely

Credobus Mosonmagyaróvár: Boros T. – Szegi, Sziklási, Debreceni, Bohner, Czár, Dobrovolszki (Benkovich Zs., 85.), Jasarevic, Nagy L. (Mundi, 46.), Szalka, Laki (Veress, 78.) Vezetőedző: Varga László

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér (Poór, 46.), Gévay, Kelemen, Bor, Kecskés, Papp K., Báló, Böde (Szendrei, 55.), Könyves (Fejős, 73.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gsz.: Kecskés (5.), Böde (8.), Báló (13.), Könyves (23.)

A Credobus Mosonmagyaróvár a Magyar Kupában a Paks gárdáját fogadta a legjobb 32. között. Az 5. percben egy bal oldali szögletet Kecskés pazarul tekert az óvári kapuba. 0-1. A 8. percben egy szép paksi akció lezárásaként Böde 12 méterről, kapásból lőtt a hálóba. 0-2. A 13. percben Könyves középre tett labdáját Báló pofozta be. 0-3. Két perc múlva Szegi fejesét védte nagy bravúrral Holczer. A 23. percben Gévay löbbölte be a labdát Könyvesnek. Boros megtorpant ezt pedig kihasználta a Paks támadója, aki jobbal gurított a hosszú alsóba. 0-4. A 85. percben élete első felnőtt mérkőzésén lépett pályára a MTE 18 éves játékosa Benkovich Zsolt. Az óvári csapat az első 25 percben két nagy kapushibából is gólt kapott, ez pedig eldöntötte a továbbjutás kérdését. A szerkezetváltás után Varga Lászlóék rendezték a sorokat, így egyenrangú partnerei tudtak lenni élvonalbeli ellenfelüknek.

Varga László: – Sajnálom, hogy korán eldőlt a mérkőzés. Mi is sokat tettünk azért, hogy a Paks gólokat szerezhessen, ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak. Be kell látni, hogy kijött a két osztálynyi és a sebességbeli különbség is csapatok között. 4-0 után szerkezetet váltottunk, leszűkítettük a területeket és jobban is játszottunk.

Osztermájer Gábor: – Negyed óra alatt eldöntöttük a továbbjutás kérdését. A második félidőben a Mosonmagyaróvár jól reagált a játékunkra, így már nem volt akkora különbség a két csapat között. A mi helyzetünkben minden siker nagyon fontos, remélem, hogy ebből a győzelemből tudunk meríteni a hétvégi, Fehérvár elleni bajnokira.

Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply