Magyar Kupa: Beharangozó, múltidéző – Dunaújváros PASE – BFC Siófok

Varga Zoltán írása


A Magyar Kupa 8. fordulójában a 16 közé kerülés a tét. Az NB3-as Dunaújváros együtteséhez látogat az NB2-es BFC Siófok. A találkozó egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás következik, ha ott sem születik döntés, akkor 11-esekkel dől el a továbbjutás kérdése.

A dunaújvárosi gárda a Magyar Kupa 6. fordulójában a Pest megyei 1. osztályt vezető Biatorbágy otthonában diadalmaskodott 1-0 arányban és jutott tovább. A 7. fordulóban a szintén NB3-as Nagykanizsa együttesét győzték le hosszabbításban 2-1 arányban, hazai környezetben, bejutva a 32 közé.
A siófoki együttes a 6. fordulóban a Borsod-Abaúj Zemplén megyei 1. osztályban szereplő Edelény együttesét búcsúztatta, idegenben 7-0 arányban, majd a 8. fordulóban a szintén megyei 1. osztályú Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalu gárdáján jutott túl, 4-0 arányban, ismét idegenben.

A Dunaújváros befejezte a bajnoki küzdelmeket az NB3 Közép csoportjában, 5. helyen telelve. A Siófokra még vár egy bajnoki mérkőzés idén az NB2-ben. Jelenleg az 5. helyen állnak, soraikban két egykor DPASE-ban is játszó labdarúgóval, Lorentz Mártonnal és Magasföldi Józseffel. Az egy osztálykülönbség vendég továbbjutást sejtet, de a hazaiak már okoztak meglepetéseket az elmúlt években a Magyar Kupában.

2013 tavaszán az NB3 Dráva csoportjában találkozott először a két együttes Dunaújvárosban bajnoki mérkőzésen. Akkor FGSz Siófok néven szereplő gárda második csapata volt nevezve a bajnoki küzdelmekre. Micskó és Böőr góljaival 2-0 arányban nyert a DPASE. Idény végén bajnok a dunaújvárosi gárda, majd osztályozón kivívta a jogot az NB2-es szereplésre.

2013 őszén így már az akkor Ness Hungary-nak hívott NB2-ben találkoztak a csapatok, az FGSz Siófok első csapata volt akkor már az ellenfél. Godslove góljával 1-0 arányban nyert a DPASE, idény végén 2. helyen végezve feljutott az 1. osztályba.

Fotó: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

2015 nyarán búcsúzott a DPASE az 1. osztálytól, így az NB2 Merkantil Bank küzdelmeiben találkoztak újra és utoljára, 2016 februárjában. Az akkor már BFC Siófok néven szereplő gárda 2-1 arányban nyert Dunaújvárosban, Berki és Gréczi góljaival. Hazai részről Lorentz volt eredményes. Idény végén a DPASE búcsúzott a 2. osztály küzdelmeitől.

Magyar Kupa, 16 közé jutásért:
Dunaújváros PASE – BFC Siófok
2019.12.04. Dunaújvárosi Stadion
Játékvezető: Takács Tamás
Tartalékjátékvezető: Bálint Attila
Asszisztensek: Aradi József, Belicza Bence Péter

Be the first to comment

Leave a Reply