MAGYAR KUPA 5. FORDULÓ, A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT, AZ 1. MÉRKŐZÉSEK EREDMÉNYEI

Mindhárom NB3-as csapat vereséget szenvedett. Március elején a Kozármislenynek  hazai környezetben komoly esélye lesz a továbbjutásra, de a Nyíregyháza helyzete sem teljesen reménytelen

 

 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC – DVSC-TEVA 1-2 (1-1)

Góllövők: Rezes László, illetve Brkovic Dusan, Ferenczi János

 

Kedden a Nyíregyháza kifejezetten jól tartotta magát a Debrecen ellen. Nemhogy két, de egy osztálynyi különbség sem volt a két együttes között. A második félidő vége felé viszont már egyre többet birtokolta a labdát az élvonalbeli gárda. Rubus Tamás kiállítása miatt a 81. percben emberhátrányba kerültek a nyírségiek, s ez végzetesnek bizonyult számukra. Egyre nagyobb fölényben játszottak a hajdúságiak, s végül másodpercekkel a lefújás előtt, a 94. percben győztes gólt szereztek.

 

 

 

ÚJPEST FC – TERMÁLFÜRDŐ TISZAÚJVÁROS 8-1 (2-1)

Góllövők: Andric Nemanja 2, Balogh Balázs, Katona Bence (öngól), Bardhi Enis, Hazard Kylian, Mohl Dávid, illetve Katona Bence

 

Óriási meglepetésre Katona Bence a 11. percben vezetéshez juttatta a Tiszaújvárost. Az Újváros ezt követően hősiesen védekezett, de a mérkőzés nem csak 40 percig tartott. A 41. percben egyenlített az Újpest, majd ezt követően futószalagon jöttek a gólok.

 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE  
– 

HR-RENT KOZÁRMISLENY 2-1 (2-1)

Góllövők: Kovács Tamás (öngól), Birtalan Botond, illetve Beke Péter

 

Németh Zsolt a Mislenyiek vezetőedzője így értékelte a találkozót a http://kozarmislenyfc.hu/ weboldalnak adott nyilatkozatában:

"Azért jöttünk, hogy szoros eredményt érjünk el a visszavágóra és ezt mindenképpen teljesítettük is. Az esélyünk megvan a továbbjutásra, él a remény a visszavágón. Azt kell mondjam az első pár percet leszámítva rendben voltunk. A rúgott gólunk előtt is helyzeteink voltak. Semmi előzménye nem volt, a kapott góljainknak sem. Az első bekapott gól sokkolta a csapatot, majd a második hazai találatot szabálytalanság előzte meg, Lantost eltüntették a támadók. Az ellenfél kidolgozott helyzet nélkül lőtt 2 gólt és ez bosszantó. A másodikban félidőben mi domináltunk, voltak lehetőségeink az egyenlítésre, de sajnos kimaradtak. Mi játszottuk a futballt a Békéscsaba a 2. félidőben kontrára játszott, de nem jutottak el a kapunkig. A 2. félidő alapján semmiképp nem érdemeltünk vereséget. A visszavágóra mindent megteszünk a továbbjutásért, elérhető közelségbe került az elődöntő, amivel egy nagy álmunk válhatna valóra! Köszönjük szurkolóink jelenlétét és szurkolását a mérkőzésen, a csapatnak nagyon jól esett, hogy sokan elkísértek bennünket!"

 

 Ferencvárosi TC – Videoton FC 0-1