Lehetetlen küldetés? Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – MOL Fehérvár FC

Forrás: https://gardonyivsc.hu/


A https://gardonyivsc.hu/ weboldal beharangozója:

Szerdán 12 óra 30 perckor az M4 Sport élőben közvetíti a kupamérkőzésünket.

A Következő ellenfelünk a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a MOL Fehérvár FC lesz. A székesfehérvári gárda szeptember 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályú Tiszaföldvár otthonában 5–0-ra győzött a 6. körben, s ezzel bejutott a legjobb 64 közé. A szeptemberi találkozón a fehérváriaktól Nikolics Nemanja duplázott, illetve Géresi Krisztián, Evandro és Papp Marcell szerzett gólt.

A Fehérvár FC hét mérkőzés után továbbra is veretlen az NB I-ben. Márton Gábor együttese 4 győzelemmel, 3 döntetlennel, 15 pontot gyűjtve a 2. helyen áll az élvonalban – egy ponttal lemaradva az eddig 6 mérkőzés játszó FTC mögött. A székesfehérvári csapat múlt vasárnap Mezőkövesden tudott nyerni 2–1-re Loic Nego és Houri Lyes találataival. Nikolicsék következő NB I-es mérkőzése majd október 31-én, vagyis szombaton az FTC ellen lesz hazai pályán.

A MOL Fehérvár FC kerete a 2020–2021-es szezonban a mértékadó Transfermarkt adatai alapján több mint 17 millió Eurót ér! Az együttesben 11 válogatott játékos található. Közülük a magyar válogatott előző három tétmérkőzésén négyen: Fiola Attila, Hangya Szilveszer, Nikolics Nemanja és a honosított Loic Nego is pályára lépett.

 A „Vidi” utoljára 2019-ben nyert Magyar Kupát, de az elmúlt esztendőkben előfordult, hogy alacsonyabb osztályú ellenfél tréfálta meg a piros-kéket. 2017 novemberében az NB II-es Vác 3–1-s sikerrel ejtette ki a székesfehérváriakat a legjobb 32 között, egy évvel korábban az akkor még NB III-as Budafok pedig 2–1-es győzelemmel búcsúztatta a fehérváriakat szintén a legjobb 32 között.

A mieink szeptember 19-én Füzesgyarmaton nyertek 2–1-re Balogh Patrik és Zsigmond Bence góljaival, s így bejutottak a MOL Magyar Kupa 7. fordulójába.

Csapatunk immár négy találkozó óta veretlen, utolsó két hazai bajnokiját megnyerte, legutóbb a Ménfőcsanak távozott 5–1-es vereséggel az Agárdi Parkerdőből. A mosoniak ellen Zsigmond Bence duplázott, valamint Tóth Tibor és Koronczi Bence volt eredményes, illetve Kelemen Márk öngólt vétett. Együttesünk 15 forduló után 17 ponttal a 13. az NB III Nyugati csoportban.

„Szerintem a csapat most olyan felállásban játszik, amelyben mindenki jól érzi magát, tudja mi a feladata és maximálisan meg is teszi azt. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi hetekben jó eredményeket értünk el. A Vidi elleni meccset már mindenki nagyon várja. Sokaknak ez lesz az első TV-s mérkőzése. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük az ellenfelünk dolgát, de bármi történik majd, hatalmas élmény lesz mindenki számára” – mondta a Ménfőcsanak elleni mérkőzésen duplázó Zsigmond Bence.

Játékosaink közül Balogh Balázs Bálint, Erdélyi Ádám, Király Bence, Kovács Ádám, Kónya Krisztián, Nyári Bence, Mód Ádám, Szabó Balázs, Tóth Tibor, Ujvári Ádám és Zsigmond Bence hosszabb-rövidebb ideig megfordult a székesfehérváriak utánpótlásában.

Klubunk a MOL Fehérvár FC-vel még nem játszott, de a mostani szezonban a fehérvári tartalékcsapattal már találkozott a bajnokságban. Szeptemberben szoros mérkőzésen 1–0-ra győzött a „kis-Vidi” Agárdon.


MOL Magyar Kupa, 7. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – MOL Fehérvár FC

Időpont: 2020. 10. 28. (szerda) 12 óra 30 perc

Helyszín: Gárdony, Agárdi Parkerdő

Vezeti: Dolnegó (Varga G., Kis Z.)

Televízió: M4 Sport

Be the first to comment

Leave a Reply