Legyőzte az Érdet a koronavírus. A Kazincbarcika jutott tovább. MOL MAGYAR KUPA

Forrás: https://erdivse.hu/, https://kbsc.hu/


Eredetileg október 28-án, 12.30-tól a MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában a Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika ellen lépett volna pályára hazai környezetben az Érdi VSE NB III-as együttese. A találkozóra a nagyszámú koronavírusos megbetegedések miatt Limperger Zsolték nem tudtak kiállni, így a borsodiak 3–0-s végeredménnyel jutottak tovább.

Mint korábban beszámoltunk róla, az október 12-i héten az Érdi VSE két koronavírus-gyanús játékosának is pozitív lett a PCR-tesztje, amely után a csapat karanténba vonult, de rajtuk kívül számos játékos a fertőzés tüneteit mutatta, s közülük többen pozitív tesztet produkáltak.

A vasárnapi kötelező PCR-teszt során összesen tizennégy játékos tesztje mutatta ki a koronavírus-fertőzést, míg egy minta még kiértékelésre vár. A Kolorcity Kazincbarcika SC többszöri kérésünk ellenére nem fogadta el a halasztási kérelmünket.

A kialakult helyzet miatt az Érdi VSE ezért nem tud kiállni a Kolorcity Kazincbarcika elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésre, így a borsodiak 3–0-s végeredménnyel jutottak a következő fordulóba.

Egyúttal tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat arról is, hogy a november elsejére kiírt VLS Veszprém elleni mérkőzésünket az ellenfél hozzájárulásával elhalasztottuk.

Wächter Balázs a KBSC FC Kft. ügyvezetője a következő mondatokkal reagált a mérkőzéssel kapcsolatban: 

“A mérkőzést megelőzően, amikor még csak két koronavírusos megbetegedésről lehetett tudni az Érdi VSE kérte  a mérkőzés elhalasztását, de az NB2 és az NB3-as bajnokság sűrű versenynaptára miatt az MLSZ csak olyan időpontot tudott volna kijelölni a mérkőzés megrendezésére, mely napon csapatunkból három fő U19-es válogatottsági kötelezettsége miatt nem állhatott volna rendelkezésünkre. Ugyanakkor a Kolorcity Kazincbarcika SC-t sérülések is sújtják, ami további bizonytalanságot okozott volna, hogy a megfelelő létszámban ki tudtunk volna állni a kijelölt játéknapon.

Sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés, nem állt szándékunkban az ellenfél sajátos helyzetét kihasználni, de tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi egy különleges bajnoki szezon, ahol a csapatoknak nem csak a pályán, hanem a vírushelyzettel is meg kell küzdeniük.”

Be the first to comment

Leave a Reply