Kilenc NB3-as játékossal a soraiban megérkezett U19-es válogatottunk a kínai Panda Kupára

Az U-19 válogatott tagjai többek között: Varga Ádám (Puskás Akadémia), Krebsz Máté (Ajka), Mocsi Attila (Videoton FC), Mim Gergely (Puskás Akadémia), Molnár Dominik (Videoton FC), Daróczi Zoltán (Puskás Akadémia), Galacs Erik (Videoton FC), Tímári Norman (Puskás Akadémia), Torvund Alexander (Videoton FC).

Fotó: www.mlsz.hu

 

A Panda Kupán igazán tekintélyes mezőny gyűlt össze, hiszen a mieinken kívül a tavalyi U17-es világbajnok angolok, valamint Uruguay és Kína U19-es csapatai vesznek részt. A mieink kerete jelentős részben U18-as labdarúgókból verbuválódott. 

– A torna célja a nemzetközi tapasztalatszerzés, ugyanakkor a játékosok számára egyben fontos bizonyítási lehetőség, most mutathatják meg, hogy számításba kell vennünk őket az előttünk álló tétmeccseken. A kerettagok egy része az őszi U19-es Eb-selejtezőn résztvevő csapatnak lehet tagja, míg az idősebbeknek azt kell bizonyítaniuk, hogy hamarosan az U21-es válogatottnál számíthat rájuk Michael Boris szövetségi edző, aki itt is tagja a stábnak. Erős csapatokkal mérkőzünk meg, az angolok U17-es világbajnokokat hoztak el, az uruguayi futballt sem kell külön méltatni, de a kínaiaktól látott mérkőzéseken is láttuk, hogy kiváló válogatottjuk van. Az előttünk álló meccsek így remek lehetőséget adnak arra, hogy mindenki megmutassa a tudását – mondta Németh Antal szövetségi edző.

A magyar válogatott szerdán magyar idő szerint 13.00 órakor lép pályára a házigazdák ellen.

 

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Ádám (Puskás Akadémia) 
Kovács Péter (DVSC)

Védők:

Krebsz Máté (Ajka)
Mocsi Attila (Videoton FC)
Takács Zsombor (Ferencváros)
Kiliti Róbert (Vác)
Opavszky Balázs (Siófok)
Újvárosi Ádám (DVSC)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások:

Terbe Botond (Kecskemét)
Lustyik Levente (Békéscsaba)
Mim Gergely (Puskás Akadémia) 
Molnár Dominik (Videoton FC)
Daróczi Zoltán (Puskás Akadémia)

Támadók:
Galacs Erik (Videoton FC)
Tímári Norman (Puskás Akadémia) 
Torvund Alexander (Videoton FC)

www.mlsz.hu

Be the first to comment

Leave a Reply