Ki esik ki az NB III-ból?

Pörge Béla elemezte az utolsó forduló előtt a kiesés kérdését, külön kihegyezve arra, hogy melyik csapat lehet majd a legrosszabb 13. helyezett (amelyik a kiírás szerint szintén kieső helyen végez).  

https://www.facebook.com/porgeszurkol/

A fotó a Tintahalak – Csorna meccsen készült. Mindkét együttes érintett a kiesés elkerülése miatti küzdelemben.

 

A hétvégén elérkezik az utolsó forduló a harmadosztályban is. Tíz csapat fog kiesni, ez a három csoport utolsó három helyezettje, amelyekhez a legrosszabb 13. csatlakozik még.

Már kiesett a Veszprém, a Gyirmót II, a Vecsés és a Mórahalom, a Salgótarjánt pedig kizárták. A maradék öt helyre nyolc csapat “pályázik”. Lássuk az esélyeket!

Keleten a Tállya bennmarad, ha nyer. Ugyan 13. lesz, de győzelem esetén nem lehet a legrosszabb 13. Ha a Tállya botlik, a Balassagyarmat pedig nyer, akkor a nógrádiak maradnak bent, ha esetleg mindketten kikapnak, még a Tiszafüred is odaérhet, ők viszont könnyen lehetnek legrosszabb tizenharmadikak. A Tállyának a döntetlen is elég lehet, ha a gyarmatiak sem nyernek. Míg a Tállya és a Balassagyarmat tétnélküli csapatokat fogadnak, a Tiszafüred a Monorral játszik.

A Középcsoportban ha a Makó nyer a Paks II ellen, biztosan bennmarad. A Hódmezővásárhelynek Rákosmentén kellene nyernie, ha ez nem sikerül, nincs is mit számolgatniuk. Ha ők nyernek és a Makó nem, bent maradnak.

Nagy eséllyel nyugatról esik majd ki a tizedik csapat, a Csorna, a Pénzügyőr és a THSE küzd még a kiesés ellen. A Pénzügyőr a Csornát fogadja, igazi élet-halál harc lesz, döntetlennel ráadásul biztosan kiesik mindkét csapat. Aki nyer, az abban bízhat, hogy a bajnoki címet vélhetően ezrek előtt ünneplő Kaposvár otthon nem fog kikapni a THSE-től (ősszel amúgy 7–1-re nyert a Rákóczi Csepelen) . Ha ez így lesz, a Pénzügyőr–Csorna győztese marad az NB III-ban, míg a THSE búcsúzik leggyengébb 13. helyezettként (ha csak valami csoda folytán a többi csoportban minden említett csapat kikap, míg a Tintahalak elérnek egy ikszet a bajnok otthonában). Ha Pasaréten döntetlen születik, akkor a THSE biztosan bent marad több győzelmének köszönhetően.

Minden mérkőzés vasárnap 17:30-tól lesz!

Be the first to comment

Leave a Reply