Iváncsai győzelem a megyei rangadón

Varga Zoltán tudósítása

NB3 Közép csoport 16. forduló

Iváncsa KSE – Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Kis B. öngól 26., Killer 70. percben

Sárga lap: Cseszneki, Vallejos, illetve Dorogi, Reicheld

Játékvezető: Móri T. – Asszisztensek: Máyer G, Kulcsár D.

Iváncsa KSE: Prokop – Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs – Pribék, Domokos – Szauter (Killer 67.), Vallejos, Cseszneki (Nyúl 89.) – Hujber (Pintér 87.). Vezetőedző: Domján Attila

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Puskás, Kis B., Horváth K. – Dorogi, Barna – Busa (Biró 63.), Kovács B. (Reicheld 63.), Beszterczei (Tapiska 74.) – Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil

Fejér megyei rangadóra került sor a tavaszról előrehozott 16. fordulóban. Az idegenben jól szereplő Dunaújváros látogatott a dobogó harmadik fokán álló Iváncsa együtteséhez. Amióta a hazai gárda NB3-ban szerepel, nem szenvedett még vereséget az újvárosi gárdától.
A hazaiknál hiányzott a lábadozó Balog László, aki több alkalommal is betalált már az újvárosi hálóba és Szellák, sérülés miatt. A vendégeknél az elmúlt fordulóban kiállított Csendes ésTóth Á. nem szerepelhetett.

Napos, de hűvös, szeles időben, tapogató játékkal indult a találkozó. Hujber előtt adódott az első lehetőség, de közel 20 méteres lövése fölé szállt, majd az első negyedóra végén Szauter fejesét fogta Pokorni.
A 26. percben hazai labdaszerzést követően Hujber adott jó passzt a baloldalon Vallejosnak ,aki élesen belőtte a labdát, ami a menteni igyekvő Kis B.-ról a saját kapujába került. 1-0

A vendégek a bekapott gól után nem tudtak igazán veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára, míg a hazai támadások zavart tudtak okozni néhány alkalommal, igy megérdemelt iváncsai vezetéssel tértek pihenőre a csapatok.

Szünet után nem sokkal Domokos lövése csattant a kapufán, majd a 16-oson belül egy hazai kezezést vitattak a vendégek. Támadásokban továbbra sem volt meg az átütő erő a dunaújvárosiak részéről, az íveléseket a hazai védelem jól hatástalanította. Jobbára a mezőnyben küzdöttek a felek. Egy óra elteltével az egykor Dunaújvárosban is szerepelt Szauter veszélyeztetett, de Pokorni védeni tudott.

A 70. percben a csereként beállt Killer cselezgetett a jobb oldalon, középre lőtt labdája mindenkit meglepett, a hosszú felső sarokba kötött ki. 2-0

A hátralévő idő mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A mérkőzés összképe alapján megérdemelt iváncsai győzelem született a kapura veszélytelen vendégek ellen. A győzelemmel a hazaiak megerősítették 3. helyezésüket, az újvárosiak 6. helyre csúsztak vissza.

Be the first to comment

Leave a Reply