Iváncsai gólfesztivál. Iváncsa KSE – Vác FC 6-0

Tudósítás és fotók: Varga Zoltán


Több mint nyolc hónap elteltével rendezhettek bajnoki mérkőzést nézők előtt Iváncsán.
Az egykor szebb napokat megélt, NB2-ből kiesett Vác FC együttese érkezett a községbe az NB3 Közép csoportjának második fordulójában.

A nagy melegben jó iramot diktáltak a csapatok, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek.
Félóra elteltével Varga Bencét rántották le a tizenhatoson belül, de a megítélt büntetőt Nichenko nem helyezte jól, lövését Halasi kiütötte.
A kihagyott büntető felpaprikázta a hazaiakat, és a félidő hajrájában egy percen belül két gólt szereztek. A 39. percben Vallejos értékesítette Tóth Z. átadását, majd a 40.percben megduplázta csapata és önmaga góljait, jobbról befelé indulva húsz méterről ballal hatalmas lövést eresztett a rövid felső sarokba (2-0).

A 42. percben Domokos bombája is beakadt, így 3-0-ás hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.
Szünet után a hazaiak azonnal nyomás alá helyezték a vendégeket, egyre-másra vezették lendületes támadásaikat.
Vallejos az 51. percben már harmadik gólját szerezte, ezúttal büntetőből (4-0). A 64. percben Domokos szép átlövése után már 5-0 volt az állás az eredményjelzőn.
A Vác ultrái az ötödik bekapott gólig bíztatták csapatukat, énekeltek – többek közt arról is hogy az NB1-ben 4000 néző előtt fog játszani szeretett csapatuk, és legyőzik a Ferencvárost. Igaz a végét nem ilyen szépen fogalmazták – majd összepakoltak és távoztak, nem éppen dicső szavakkal illetve csapatukat. Megjegyezendő még, a szünetben az Iváncsa törzsszurkolója a büfébe invitálta a Vác ultráit.

A vendégek próbálkoztak, de sok veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára.

A 82. percben a csereként beállt Cseszneki is betalált, lövése Halasi kezei közül kicsúszva a hálóba került (6-0).
Nehezen indult, de az Iváncsa csapata olykor szemre tetszetős futballal kiszolgálta lelkes közönségét, megérdemelt győzelmet aratott ilyen arányban is az összeomló Vác ellen.

Iváncsa KSE – Vác FC 6-0 (3-0)
Iváncsa 300 néző. Vezette: Horváth T. (Imrő, Török Katalin)

Iváncsa: Prokop – Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs – Szellák, Pribék (Gera D. 64.), Domokos – Tóth Z., Nichenko (Cseszneki 61.), Vallejos (Suszter 77.). Vezetőedző: Domján Attila.

Vác: Halasi – Kasza, Bonivárt, Ódé, Sorecz – Zámbó, Lukács K. (Sárosi 55.) -Torda (Cemal 46.), Sóron (Magos 72.), Szalánszki – Szenes. Vezetőedző: Burzi Attila.

Gólszerzők: Vallejos (39., 40., 51. – utóbbit büntetőből), Domokos (42., 64.), Cseszneki (82.)

Sárga lap: Fekecs, Szellák, illetve Lukács K., Sorecz, Sóron

Be the first to comment

Leave a Reply