Iváncsa KSE – Bicskei TC 3-2 (felkészülési mérkőzés)

A https://2060.blog.hu/ tudósítása:


Az NB III Közép csoportjának 4. helyezettjéhez látogatott a Bicskei TC szombaton késő délelőtt. Iváncsán verőfényes napsütés és egy nemrég átadott, remek játékterű műfüves pálya fogadta a csapatokat – szépszámú nézőközönség előtt. A mérkőzés előtt hivatalosan is megkezdődött a BTC új szurkolói mezeinek árusítása, elsőként a két vezérszurkoló, Kiss Csaba és Nagy Attila vásárolta meg a kék-sárga csíkos dresszeket. A továbbiakban 9.990,- Ft-os – gyakorlatilag önköltségi – áron kaphatóak a mezek a klubházban Nagy György technikai vezetőnél. A vendégcsapat ezúttal a Füstös – Erdős, Sötét, Lapos, Madarász – Dencinger, Nagy T., Sárközi – Fröhlich, Pölöskei, Varga összetételben kezdett, míg csereként Peinlich (40.p.), Farkas (46.p.), Török (46.p.), Valentics (56.p.), Tornyai (56.p.) és Zabos (69.p.) is szóhoz jutott. Nem várt elánnal vetették magukat a csapatok a küzdelembe. 

Az adok-kapok egészen a 35. percig tartott, ekkor Cseszneki öklelte fel durván Erdőst (a jelenetet követően kisebb tumultus is kialakult a két csapat játékosai és stábtagjai között), nem sokkal később pedig Nagy T. szabálytalankodott sérülést érően a tizenhatos előterében. A kedélyek megnyugtatása céljából mindkét edző rögtön le is cserélte magáról megfeledkezett játékosát. Závotka Csongor játékvezető nehezen tudta nyugodt mederbe terelni a felkészülési mérkőzést, de a második játékrész már a futballról is szólt. A 48. percben Tóth forgatta meg a baloldali vendégvédelmet, majd éles szögből, 7 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy Füstös csak beleütni tudott a labdába (1-0).

Négy perccel később Sárközi csúszott be rossz ütemben az egyik kitörő iváncsai csatárnak, jogos tizenegyes! A megítélt büntetőt Nagy R. a balra vetődő Füstöst megtévesztve a kapu jobb alsó sarkába helyezte (2-0). Arról, hogy ne legyen lefutott a meccs, Varga és a vendégcsapat gondoskodott, a 69. percben jól támadták le a hazai védelmet, Peinlich labdaszerzése után Varga elé pattant a labda, ő pedig 6 méterről kíméletlenül a jobb felső sarokba bombázott (2-1). A 74. percben Sárközi volt az ügyeletes labdaszerző, újra Varga lőhetett, ezúttal 16-ról és a kissé kint álló iváncsai kapus felett a léc alá tüzelt (2-2). A hajrában dőlt el a mérkőzés, a 81. percben nem sikerült lekövetni egy hazai támadást és a jobb oldali lapos beadást az üresen érkező Domokos 7 méterről lőtte a kapu jobb oldalába (3-2). A hátralévő időben már nem változott az eredmény.

Összességében igen küzdelmes, helyenként élvezetes mérkőzésen nüansznyi különbséggel győzött az Iváncsa, annak ellenére, hogy a BTC végig egyenrangú ellenfél volt, ám a megszokott támadójáték bizonyos periódusokban igencsak döcögött. Folytatás február 22-én szombaton 13.00 órától hazai pályán a szintén a Közép csoportban 12. helyezett Szekszárdi UFC csapata ellen.

Be the first to comment

Leave a Reply