Ismét pofoncsapták a szurkolókat


A harmadosztályú PMFC sikere az NB1-es Kisvárda ellen, vagy a Kerület továbbjutása a Vasassal szemben a futball ünnepe lehetett volna. Olyan meccsek, amelyekre sok-sok év múltán is visszaemlékeznek a drukkerek. Többezer néző, közöttük gyerekek, akiket egy ilyen kupasiker talán hosszú időre a klubhoz láncolt volna… Nem így történt.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Mi szurkolók ismét veszítettünk, de nem számít, úgyis csak baj van velünk, hangoskodunk, véleményt alkotunk, kritizálunk.

Ki tudja miért, de még mindig akadnak olyan hozzám hasonló elvetemültek, akik szeretik a focit, de emellett kénytelenek dolgozni, vagy iskolába járni.

Kinek jut eszébe hétköznap délben meccset rendezni? Pláne télen, amikor hideg van és sok év tapasztalata alapján a gyep is alkalmatlan a játékra.

Nyilván az a magyarázat a korai kezdésre, hogy nincs villanyvilágítás ezeken a pályákon. De miért is kell 33 forduló az NB1-ben, illetve 38 az NB2-ben? Évtizedek tapasztalata, hogy az ideális létszám bajnokságonként 16 együttes lenne. Az összesen 30 bajnoki forduló mellé pedig simán beleférne akár 5-6 kupakör is hétvégente.

Ha pedig mindez bármilyen okból mégsem elég, és hétközi fordulókra van szükség, akkor azok a korai sötétedés miatt ne a téli vagy későőszi hónapokban legyenek!  Már csak a hideg miatt sem, mert minden bizonnyal Békéscsabán és Szegeden is jóval többen lettek volna az év meccsein, ha azokra nem decemberben kerül sor.

Jól jellemzi amúgy a munkába, iskolába járó réteg semmibevételét, hogy a Magyar Kupa sorsolás most már rendszeresen hétköznap 23 óra és éjfél között kerül lebonyolításra. Erre az abszurd hungaricumra egyszerűen nem lehet értelmes magyarázat.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply