Igazságos döntetlent játszott a két újonc csapat. GREENPLAN BALATONLELLE SE – BICSKEI TC 2-2

A https://2060.blog.hu tudósítása:


Nagyot változott az élete Molnár Viktornak, a Bicskei TC 32 esztendős középpályásának az elmúlt heti, BKV Előre elleni bajnoki mérkőzés (1-0) óta. Felesége kedden hajnalban egészséges leánygyermeknek adott életet, az előző bajnokit “türelmesen” megváró Mira 52 centisen és 3.420 grammal érkezett a futballszerető családba. A bicskei csapat felkészülése – néhány sérüléstől eltekintve – rendben zajlott a héten, az azonban biztossá vált, hogy a hetek óta sérült Solt Pál mellé Nagy Tibor is feliratkozott a maródiak listájára bő 2 centis combizom-szakadásával. A jó hír, hogy időközben megérkezett az NB II-es Siófoktól az utolsó pillanatban igazolt Lapos Máté és Török Dávid játékengedélye is, így Vukmir Dragan szakmai igazgatónak továbbra is maradt bőséges választási lehetősége az optimális csapatösszetétel kialakítására. 

A csapat remek nyárias időben, a székesfehérvári Kiskulacs Étteremben elköltött közös csapatebéd után indult tovább annak a Balatonlellének az otthonába, amely szintén osztályozón harcolta ki a feljutást (0-0 és 1-1 a Hévíz ellen, más kérdés, hogy végül felkérésre utóbbi gárda is az NB III-as mezőny tagja lett) a harmadosztályba. A mérkőzés esélyesének a vendégek ígérkeztek, hiszen a Balaton-partiak mindössze egyetlen sikert arattak eddig (2-0 a Ménfőcsanak ellen) öt vereség mellett, utóbbi három meccsükön gólt sem szereztek, míg a fejér megyeiek 2-2-2-es mérleggel a középmezőny stabil tagjai újoncként is, meggyőző játékkal. Gál Péter sípszavára (partjelzői Nyerges Zsolt és Illés Tamás voltak) szép számú nézősereg, köztük a Bicske Tigers szurkolói csapat tagjai előtt futottak ki a csapatok a zöld gyepre.

A BTC ezúttal a Füstös 6 – Adorján 5, Sötét 6, Radó 5, Madarász 6 – Molnár 6, Erdős 6 – Varga 5, Rigó 6, Peinlich 7 – Móri 5 összetételben kezdett, míg csereként Tornyai 5 (55.p. Móri helyett), Török 6 (67.p. Varga helyett) és Dencinger 0 (90.p. Peinlich helyett) kapott játéklehetőséget. Hrabovszki hagyta ki az első helyzetet a 16. percben, amikor középről 13 méterről lőhetett, de a védőkről szögletre pattant a labda. A 21. percben egy szabadrúgást Katona fejelt kapura, de Füstös hárított. A 36. percben látványos Erdős-Varga-Móri akció végén utóbbi elügyetlenkedte a helyzetet. A 45. percben Németh előreívelését Hrabovszki fejelte középre és az üresen hagyott Pleszkán közelről a kapuba fejelt (1-0).

Az 51. percben hazai szöglet után Balogh fejelt jócskán fölé, 3 perccel később Varga erőtlen lövését fogta vetődve könnyedén Ritzl. A 62. percben a kiugró Pleszkán tüzelt éles szögből, Füstös bravúrral pöccintette szögletre a labdát. A 72. percben a csereként beállt, frissen igazolt Török remek baloldali beadása után Rigót buktatták a büntetőterületen belül, tizenegyes! Az újdonsült kispapa Molnár higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba, annak ellenére, hogy Ritzl jó irányba mozdult. A 76. percben Rigó beadását az előre mozduló Peinlich fejelte 6 méterről a kapuba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. A 81. percben lellei meccslabda következett, hazai szöglet után Pleszkán fejelt az ötösről ajtó-ablak helyzetben fölé.

A 82. percben Madarász ugratta ki a bal szélen Peinlichet, aki pontosan adott középre laposan és az érkező Rigó védőjével a nyakán a kapuba gyötörte a labdát (1-2). A 85. percben Füstös bravúrja után Peinlich lőhetett az ellentámadás végén fordulásból az ötös sarkáról, de Ritzl szögletre mentett. A 89. percben Benke lépett ki az alapvonalig, de lövése keresztbe elgurult a bal kapufa mellé. A 91. percben jött a slusszpoén! Pleszkán birkózott Sötéttel a labdáért, kettejük ütközetét a játékvezető tizenegyessel jutalmazta (sokak szerint kompenzálandó az első büntetőt), amelyet Fila higgadtan, az ellenkező irányba mozduló Füstöst becsapva a bal alsó sarokba helyezett. További érdemi helyzetekre már nem maradt idő.

A végeredmény a mutatott játék tükrében igazságosnak mondható, a Bicske nagyon gyenge első 60 percet produkált rengeteg eladott labdával és rossz passzal, ugyanakkor ennek ellenére megnyerhette volna a meccset a remek fizikai állapotban lévő hazaiakkal szemben. Folytatás Magyar Kupa hétvégével, amikor a BTC Szegeden szerepel szeptember 21-én szombaton 15.00 órakor a Szegedi VSE ellen a főtáblán. 

Be the first to comment

Leave a Reply