Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 1–3

Forrás: https://keleten.hu/


Videó: Keleten

A kiesés elkerüléséért küzdő Gyöngyös otthonában a várakozásoknak megfelelő győzelmet aratott a Füzesgyarmati SK csapata, az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportja 14. fordulójában. A Mátra-aljai városban megszerzett pontokkal a sárrétiek felkapaszkodtak a dobogóra, így várhatják a Jászberény elleni rangadót.

Ahogyan az várható volt a gyarmatiak kezdettől nyomás alá helyezték a Gyöngyöst és az első góljuk sem váratott sokáig magára. A 10. percben Achim S. jobb oldali beadását a hosszún érkező Cigan fejelte kapura, a lesipuskás Popescu Robert pedig csukafejessel segített célba juttatni a labdát, 0–1.

Félórányi játék után növelte előnyét a nyomasztó fölényben játszó vendégcsapat. Egy megszerzett labdával Vajda indította a leshatáron kilépő Popescut, aki éles szögből nem lövést választott, hanem visszapasszolt a 11-es pont tájékán érkező Hussein Shadinak, aki a jobb sarokba belsőzött, 0–2.

A félidő végére is jutott gyarmati találat Cigan Cristian révén, aki előzőleg ugyan cserét kért, de a 16-os bal sarkánál elé került a labda és utolsó momentumként 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0–3.

A szünetben kényszerű kettős cserét hajtott végre a sárréti együttes, amely a második játékrészre két gólerős szélsője nélkül a biztonságot tartotta szem előtt. Csendesen folyt a játék, a házigazdák így sem tudtak helyzetig jutni, végül azonban egy büntetőből összejött számukra a szépítés, amelyet a 88. percben az egykori gyarmati labdarúgó, Pölöskei Péter értékesített, 1–3.

Fotó: Erdős Csaba

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–3)
Gyöngyös, 110 néző
Vezette: Takács Ákos (Sztányi Tibor. Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Pölöskei (88. – 11-esből), ill. Popescu (10.), Shadi (30.), Cigan (43.).
Jó: Gohér, Pölöskei, Telinger, ill. Lippai, Shadi, Popescu, Achim Á.

Gyöngyös: Szalay – Tarnai, Bartha (Földi, 69.), Gohér, Telinger – Gaal (Gazdag, 79.), Márkus Marcell (Csillik, 64.), Borbély, Bartusz (Májer, 87.) – Pölöskei, Molnár M. (Botos, 64.). Vezetőedző: Simon Antal.

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S. (Erdős-Balizs, 86.), Lippai, Szabó R., Achim Á. – Ramos (Tóth O., 78.) – Vajda (Balogh G., 46.), Kis Sz., Shadi (Árvai, 89.), Cigan (Sundas, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Simon Antal: – Az első félidőben látszott, hogy az ellenfelünk nagyon jó csapat. Végig kontrollálta a játékot és fölényben játszott. Az én csapatomat is dicséret illeti, amiért sikerült megnyernie a második félidőt.

Boros Tibor: – Bíztam benne, hogy édes teher lesz a játékosainknak a dobogóra lépés lehetősége. Az első félidő teljesítménye igazolta, hogy a tét pozitívan hatott a teljesítményre. A szünetben kényszerű cseréket hajtottunk végre, később pedig további játékosoknak is pihenőt adtunk, de most ez is belefért, nem szeretnék rajta különösebben fennakadni.

B.M.

Be the first to comment

Leave a Reply