Gárdony Agárdi Gyógyfürdő – Bicskei TC 2-0. Két szemszögből

Forrás és fotók: https://2060.blog.hu/ és https://gardonyivsc.hu/


dscf1753.JPGÚjból bebizonyosodott, hogy ebben az NB III-as bajnokságban nem létezik papírforma, semmit nem jelent az előzetesen fennálló 5-6 helyezésnyi és akár 7 ponti különbség. A Bicske Tigers szurkolóin ezúttal sem múlt semmi, hiszen a “szexi szőke rendőrnőn”, az egész hátat beborító tigristetkón, a 3 nagydobon, a megszokott zászlóerdőn kívül magukkal hozták Csörgöl Ákos alpolgármestert is és szinte teljesen megtöltötték a vendégszektort. És ezek után nem nagyon lettek kiszolgálva, tovább tart a Bicske hetek óta tartó visszafogott teljesítménye. Vukmir Dragan kezdőcsapatát ezúttal is befolyásolták a sérülések, most így állt fel a BTC: 

Szűcs 5 – Farkas 4, Mlinárcsik 4, Vékony 5, Horváth 4 – Dencinger 5, Kákonyi 5, Török 4 – Peinlich 5, Filipovic 4, Varga Z. 5. Csereként Kürti 4 (58.p.), Lencsés 4 (58.p.), Lassú 4 (58.), Németh 0 (71.p.) és Varga Zs. 0 (89.p.) kapott lehetőséget. 

Tökéletes futballidőben, az 5. percben Varga Z. bal oldali beadása Filipovic felett elszállt, de a hazai kapus elvétette, újra a fiatal csatár elé került a labda, Peinlichhez gurított, de ő elvacakolta a lehetőséget. Két perccel később Kercsó bal oldali beívelését Tóth teljesen tisztán fejelhette kapura, de Szűcs nagyot nyújtózva szögletre ütötte a labdát. A 15. percben Varga Z. átadását Filipovic szépen szeliditette meg, aztán 15 méterről, kissé balról a kapu mellé lőtt. A 18. percben Varga Z. Kákonyi elé tálalt, aki 14 méterről lőtt, a nem túl erős labdát a hazai kapus a jobb sarok előtt szedte fel.

A 26. percben Varga Z. bal oldali beadása az egyik védőn megpattant, Peinlich 4 méterről fejelt a szinte üres kapu mellé. A 30. percben egy jobb oldali beadást követően Kákonyi megnézhette, hova lőhet, de 15 méteres emelését Schener szögletre paskolta. Három perc múlva Kónya a bal oldalon Zsigmondot futtatta, aki betört a 16-oson belülre és egy csel után 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, úgy, hogy egy védőt lábát is érintette a játékszer (1-0). A 36. percben Kákonyi lövési kísérlete az egyik védőről Filipovic elé pattant, de a fiatal csatár a hosszú sarok mellé lőtt. A 39. percben Peinlich az alapvonalról visszapasszolt  ugyancsak Filipovicnak, aki az 5-ösről a közeli erdőbe lőtt.

A II. játékrész újra nagy vendéghelyzettel kezdődött, Varga Z. Törököt futtatta, akinek átadását Peinlich szúrta rá, de egy elévetődő védőről az alapvonalon túlra került a labda. Az 51. percben Peinlich átívelését Filipovic gyengén fejelte a kapura, a hazai így kapus könnyen védett. Az 54. percben Király Kercsót indította, aki egyből Tóth elé tálalt, ő néhány lépés után 15 méterről a hosszú sarokba lőtt (2-0). A 64. percben Filipovic a bal oldalon labdát szerzett, befelé cselezett, majd 14 méterről lőtt, a pedig a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 70. percben Varga Z. 18 méteres lövését Schener szögletre ütötte, a sarokrúgást követően kavarodás volt a hazai kapu előtt, de eredmény nélkül. A 75. percben Szűcs meggondolatlan, ötösön belüli csele rosszul sikerült, szerencsére a támadóról a kapu mellé gurult a labda.

A 82. percben Filipovic lekészítette lövésre a labdát Némethnek, de ő mellé bombázott. Az események felsorolásában nem elfogultságból hiányoznak a hazai lehetőségek. Három alkalommal jutottak el úgy a vendégkapuig, hogy az veszélyt jelentett, ebből két helyzetet gólra váltottak. A BTC pedig helyzetek sokaságát hagyta ki, szórakozta el, így furcsa mérkőzésen a Gárdony sikere megérdemeltnek mondható. Kétgólos hátrányban már igen gyenge, pontatlan játékot mutatott be a bicskei csapat. sokadik alkalommal a cserék sem sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. Egy hét múlva, vasárnap 14.30-tól folytatás Győr-Ménfőcsanakon, a szintén padlón lévő házigazdánál, de a mai produktum alapján ember legyen a talpán, aki tippelni tud a győztes kilétére. (tudósított Venczel József és Komjáthy Péter)

Fotó: Ódor Balázs

Csapatunk 2–0-ra verte a Bicskei TC-t a bajnokság 13. fordulójában.

A 32. percben a vendégek bal oldali szögletét kifejelték védőink, a labda Tóth Tiborhoz került, aki remekül indította Zsigmond Bencét. Támadónk két csel után pedig kilőtte a jobb alsót (1–0).

A félidő végén a bicskei sarokrúgás utáni kavarodásnál Filipovic Marko elé pattant a labda, aki öt méterről az üres kapu fölé durrantott.

A fordulás után Tóth kényszerítőzött kiválóan Kercsó Bencével, majd a tizenöt méterről a bal alsóba gurított (2–0).

A vendégek a második félidőben egyszer jutottak el a kapunkig: a 61. percben Farkas Máté tekerése a bal kapufát találta el.

Csapatunk a győzelemmel 13 pontos a bajnokságban. Gárdánk jövő vasárnap 11 órakor pedig újabb Fejér megyei derbit játszik a Puskás Akadémia FC II ellen.


NB III Nyugati csoport, 13. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Bicskei TC 2–0 (1–0)

Schener – Mód, Ujvári, Kónya, Király B. – Koronczi, Rodenbücher – Zsigmond B. (Balogh P. 88.), Balogh Á. (Kovács Á, 90.), Kercsó – Tóth T.

G.: Zsigmond B. (32.), Tóth T. (54)

Sárga lap: Kónya (59.), Tóth (78.), Mód (81.), ill. Dencinger (50.), Vékony (76.)

Vezette: Görög M. (Kiss B., Rózsás P.)

Be the first to comment

Leave a Reply