Foci fogadás online – Az elkerülhető hibák


Ha lenne Sportfogadás nevű bolygó, az biztosan a labdarúgás miatt forogna! A labdarúgás népszerűségének primátusa Európában és Dél-Amerikában kikezdhetetlen. Egyes becslések szerint az online fogadóirodák forgalmának 70%-át jelentik a focis szelvények. A labdarúgásnak és az élő fogadásnak már akkora húzóereje, hogy a live streamet is szolgáltató online bukmékerek már komoly konkurenciát jelentenek a kábeltévének is!

Viszont mindenki elkezdi valahol. Ennek a bejegyzésnek a célja, hogy megspóroljon a kezdő sportfogadóknak néhány általános és a kifejezetten a foci fogadás -ra jellemző típushibát!

Az első és talán legfontosabb dolog, hogy eleinte ne görcsöljünk rá a sportfogadásra, hogy nekünk ebből most feltétlen pénzt kell keresnünk! A sportfogadók globális tábora a nyereségesség szempontjából csepp alakú, vagyis vesztesek tömegei tartják el az egyre kevesebb nyertest. A foci fogadás is egy olyan műfaj, ahol a felhasználó a bukmékerekkel áll harcban, akik mögött viszont egy olyan masszív infrastruktúra, tudásbázis és kollektív tapasztalat áll, amivel úgyse fogunk tudni versenyezni, ha naponta csak pár percet szánunk munkára.

A munka kifejezést nem véletlen használtuk, hiszen a hatékony foci fogadás annyi rászánt időt és olyan fegyelmet, elhivatottságot igényel, mintha legalábbis másodállásunk lenne! Ennyi ideje pedig keveseknek lesz. Az arany középutat talán azt jelenti, ha olyan hobbiként tekintünk a foci fogadásra, amire szívesen szánunk extra időt. Ha az esélylatolgatás már leköt, szórakoztat, akkor vagyunk helyben!

A következő csapdahelyzet, ha valaki a kedvenc csapatára vagy arra a ligára kezd el fogadni. Nagyon kevesen tudnak a kedvencükkel és annak riválisaival kapcsolatban objektívek maradni, az érzelmi vakságon túllépni, ami miatt aztán rossz döntéseket hoznak. Inkább keressünk egy másik bajnokságot vagy ligát, és abba ássunk bele magunkat, a kedvencünk számára pedig maradjon meg a felhőtlen szurkolás.

Mielőtt kitöltenénk egy szelvényt, véssük kőbe legalább mentálisan, hogy legfeljebb annyit tegyünk fel egy alkalommal, amekkora összeget még el tudunk engedni, ha semmi nem jön be. Ha bukó után elkezdjük kapkodva üldözni a pénzünket, akkor a fogadóoldalak nagyon fognak minket szeretni, mert alaposan lerontjuk a saját esélyeinket egy következő, sikeres fogadásra. Egy nagy levegő, némi meditáció, egy szórakoztató film, vagy egy jó alvás segítsen át előbb a bosszúság eme szakaszán.

Érdemes a magasabb oddsú, egyszerű, „fifty-fifty” fogadásokkal kezdeni. Ne hagyjuk, hogy elcsábítsanak a látszólag egyenleg kis kockázatú kombi vagy összetett fogadások. A kezdők ezeken buknak a legtöbbet. Inkább tegyünk meg több külön fogadást úgy, hogy ha csak egy bejön, akkor már pluszban vagyunk. Ha mégis kombira adjuk a fejünket, keressük az olyan opciókat, osztott tippeket, ahol visszaadják a tétünket, ha a sikerhez csak egy dolog hiányzott. Tegyünk un. tört hendikep fogadást, ha ki akarjuk zárni egy dupla esély fogadásnál a döntetlent.

Lapokra, szögletszámokra, sérülésre, hosszabbításra, stb. inkább élőben fogadjunk, mert az ilyeneket jobban lehet menet közben látni, hogy „benne vannak” a meccsben. Fontos megjegyezni, hogy igen nehéz a meccseket live streamben követve megelőzni a bukikat. Ők nagyon gyorsan, 5-10 map alatt átállítják az oddsokat, miközben akár fél perc késés is lehet egy fogadóoldal saját közvetítésében (ha ugyan nem fagyasztják be a fogadást, ha „helyzet van”). A legjobb, ha egy külön képernyőn – TV-n, telefonon – vagy ablakban megy a mérkőzés, esetleg rádión, podcasten hallgatjuk közben (kamionosok előnyben!).

Apropó, koronavírus. Ez nem egy vidám téma, de a foci fogadás szempontjából hozott annyi változást, hogy a zárt kapus meccsek miatt kevésbé lejt a hazai pálya, ami miatt kissé borul a papírforma.

Még néhány rövid tipp a teljesség igénye nélkül. Tétmeccsre jobb fogadni, mint barátságosra! A biztos tippeket adó oldalakat nagy ívben kerüljük el! Mindig győződjünk meg arról legalább 1 órával a mérkőzés előtt, hogy tényleg az lesz a kezdő 11, akikre számítunk! A legnépszerűbb ligákra irányul a legtöbb figyelem és a legtöbb bukmékeri munka is, vagyis itt a legpontosabbak az oddsok, és itt a legnehezebb nagyot szakítani. Az igazi, ipari méretekben fogadó profik pont erre a kiszámíthatóságra építenek, ők a sok alacsonyabb, pontos szorzókra mennek.

Be the first to comment

Leave a Reply