Felkészülési mérkőzés: Iváncsa KSE – Bicskei TC 2-1 (0-1)


1_17.jpg

Forrás: https://2060.blog.hu/

A 2022. év első felkészülési mérkőzését iváncsai vendégségben és jelentős erejű szélben kezdte az előzetesen vártnál jóval sikeresebb őszt produkáló, az NB III Nyugati csoportjának 6. helyén álló Bicskei TC. A vakító napsütésben Szűcs – Grabant, Vékony, Hirman, Gaszner – Bori, Dencinger – Lassú, Kovács Á., Molnár – Németh összetételben kezdett Csordás Csaba alakulata. Sérülés, betegség és egyéb elfoglaltság miatt többen is (Sóron, Popovics, Mlinárcsik, Kovács D., Lapos) hiányoztak a megszokott kezdőcsapatból, debütált viszont a mérkőzés másnapján 38 esztendős, frissen igazolt, válogatott középpályás Bori Gábor, akinek több mint 250 NB I-es mérkőzés van a lábában, mindkét profi osztályban bajnoki címet szerzett az MTK-val, Magyar Kupa-győztes a Kecskeméttel, NB II-es bajnok a Gyirmóttal és legutóbb az NB III-as III. ker. TVE-vel is sikerült a csúcsra érnie. 

Tapasztalata minden bizonnyal jól fog jönni Bicskén a könnyűnek nem ígérkező tavaszi menetelés során. Jól indult számunkra a szombati meccs, Lassú jobb oldali centerezése után három szögletet is rúghattunk, de gól nem született. Fertályóra elteltével már a gólszerzés is sikerült, Grabant jobb oldali beadása után Németh egy igazítást követően 12 méterről a vendéglátók kapujába lőtt (0-1). A szél által támogatott, tavaly az NB III Közép csoportjában bajnok hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de Szűcs és Vékony vezérletével állta a sarat csapatunk a BTC. Még veszélyes ellentámadásokra is jutott erejéből, az eredmény azonban nem változott az első játékrészben.

A szünetben Dencinger és Németh helyett Peinlich és Vörös érkezett a pályára. Alig kezdődött el a II. félidő fordult a kocka, Suszter és Miskovicz révén két perc alatt fordított a hazai csapat, ám ehhez jelentős hibák kellettek csapatunk részéről. A jól bemutatkozó Bori Gábor helyett egy óra elteltével Vicz Kevin lépett pályára és a hazaiaknál is lehetőséget kaptak a cserék. A kezdeti bizonytalanságok után átvettük az irányítást, Gaszner, Molnár és Vörös jutottak nagy lehetőséghez, de nem sikerült bevenniük a hazai kaput, így maradt a 2-1-es eredmény a lefújáskor. Az utolsó tíz percre lehetőséget kaptak további fiatalok is, Babály, Nagy, Nyúl, Páli és Varga személyében, akik Grabant, Hirman, Kovács Á., Molnár és Vörös helyét foglalták el. Kezdésnek nem rossz a mutatott játék, bízhatunk a  jó folytatásban, amire legközelebb szerdán 13.00 órától az Erzsébeti SMTK otthonában kerül sor. (tudósítás és címlapfotó: Venczel József) 

Be the first to comment

Leave a Reply