Felkészülési mérkőzés: Gyirmót FC Győr – Bicskei TC 5-1 (5-0)

Forrás és fotó: https://2060.blog.hu/dscf1068_1.JPGIdeális idő és egy gyönyörű sportkomplexum várta a Bicskei TC csapatát szerdán kora este Győr-Gyirmóton az Alcufer Stadionban, ahol egyébként nem kevesebb, mint 8 db labdarúgó pálya segíti a felnőttek és az utánpótlás felkészülését. A két rutinos mester Csertői Aurél és Vukmir Dragan kedélyesen beszélgetett a mérkőzés előtt, majd kezdetét vette az összecsapás, amely előzetesen gyirmóti fölényt ígért, hiszen a felkészülési mérkőzéseit sorra, esetenként imponáló gólkülönbséggel nyerte korábban a hazai gárda. 

A BTC ezúttal a Szűcs – Mlinárcsik, Sötét, Horváth, Madarász – Pekowski, Dencinger – Kákonyi, Lassú, Kürti – Varga Z. összetételben kezdett, csereként pedig Varga Zs. (38.p.), Farkas (46.p.), Radó (46.p.), Németh (46.p.), Lencsés (46.p.), Valentics (46.p.), Peinlich (72.p.), Marticsek (72.p.) és Török (72.p.) kapott lehetőséget. Haála, Bajor, Móri és Gál ezúttal kimaradt a csapatból. A 14. percben Hajdú adott be balról, Szűcs alászaladt a labdának és Mayer a kapu torkából a hálóba bólintott (1-0). A 18. percben nem tudták elfejelni a labdát a vendégvédők, végül Nagy P.  estében, fordulatból lőtt 7 méterről a bal alsó sarokba (2-0). A 21. percig kellett várni az első bicskei lövésre, ekkor Lassú 22 méteres lövése szállt jócskán mellé. A 22. percben ismét bal oldalról vált sebezhetővé a vendégvédelem, ekkor az érkező beívelést Mayer Horváthtal a nyakán csúszatta fejjel a bal alsóba, Szűcs csak beleütni tudott (3-0).

A 25. percben Vogyicska éles lövését ütötte szögletre Szűcs, ugyanebben a percben vicces góllal növelte előnyét a Gyirmót, ugyanis a beívelt labdát Lázár rosszul találta el az ötösön, de annyira igen, hogy a jobb alsó sarokba guruljon a játékszer (4-0). A 29. percben Nagy P. szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb felső sarkot, két perccel később pedig Mlinárcsik hozott össze buta tizenegyest, amikor a rajta túljutó Vogyicskát az alapvonalnál buktatta. A sértett Szűcsöt elfektetve értékesítette a megítélt büntetőt (5-0). A 38. percben Nagy P. lőtte telibe 20 méterről a jobb kapufát, majd Szűcs védte bravúrral Vogyicska lövését. A 39. percben Hajdú először a kapufára fejelt, majd 7 méterről leadott ismétlését hárította a fiatal bicskei kapus. Herjeczki távoli kísérlete volt az igen eseménydús első félidő utolsó mozzanata.

Egészen más folytatást láttunk, mindkét csapat cserélt és kiegyenlítettebb játékot láthattunk egészen az 54. percig, ekkor Lencsés baloldali 14 méteres löketét védte Hársfalvi. 3 perccel később Németh lőtt 20 méterről a jobb kapufa mellé. A 66. percben lendületes bicskei kontra végén Valentics lőtt 15 méterről fölé. Az egyre jobban domináló Bicske a 76. percben szépített! Labdaszerzés után Valenticset buktatták a kaputól 17 méterre. Németh szabadrúgását Hársfalvi a kapufa segítségével csak kiütni tudta, a berobbanó Farkas pedig közelről a jobb alsó sarokba perdített (5-1).

A 81. percben Németh keverte meg a gyirmóti védelmet, amikor buktatták a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Németh lőtte, az irányt megérző Hársfalvi azonban védte a lövést, így kimaradt a további szépítés lehetősége. A 85. percben Varga Zs. szögletét Farkas fejelte jócskán fölé, a 91. percben pedig Szegi sárgult be Peinlich visszahúzásáért. Az eredmény ezután már nem változott.

Két ellentétes félidőből egészen jó kis mérkőzés kerekedett, az elsőben kidomborította a házigazda az osztálykülönbséget, a másodikban pedig a Bicske igazolta stabil NB III-as tagságát, elsősorban baloldali támadójátékával és feljavult védekezésével. Bajnoki főpróba szombaton 10.00 órakor hazai pályán a közép-csoportbeli Dabas-Gyón FC ellen.

Be the first to comment

Leave a Reply