Felkészülési mérkőzés: ESMTK – Bicskei TC 0-1 (0-1)

Forrás: https://2060.blog.hu/


20220119_134622.jpg

Pesterzsébet volt a következő előkészületi mérkőzés helyszíne, ragyogó napsütésben Szűcs – Gaszner, Hirman, Vékony, Charis (ő egy kanadai, de kameruni gyökerekkel rendelkező próbajátékos) – Popovics, Bori, Dencinger –  Lassú, Kovács Á., Molnár összeállításban kezdte a mérkőzést csapatunk a szintén NB III-as, közép csoportbeli  ESMTK ellen. Szűk egy éve Bicskén 2-1-re nyerte a fővárosi csapat az akkori edzőmérkőzést. Az első bő negyedóra az ismerkedés jegyében telt el, jelentősebb esemény nélkül. 

A 22. percben Gaszner futott el a jobb oldalon, beadása után Lassú elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre a hazai védők. A sarokrúgás nem sikerült, sőt veszélyes ellentámadást vezettek a piros mezesek, Lucz azonban 15 méterről mellé trafált. Három perccel később Dencinger remek indításával Molnár befelé cselezett, majd lőtt 16 méterről, de a kísérlet gyengére sikerült. A 32. percben Dencinger ezúttal Lassút indította, a hazai kapus a 16-oson kívülre futva mentett előle. A 37. percben Kovács Á. lépett ki a jobb oldalon, remek beadását pedig a középre keveredő Gaszner 7 méterről a kapuba fejelte (0-1). A 43. percben egy bal oldali szabadrúgás után Lucz fejelt 10 méterről kapura, de Szűcs biztos kézzel védett.

A szünetben Popovics és Dencinger helyett Németh és egy másik próbajátékos, a portugál felmenőket magáénak tudó Cabral lépett a játéktérre. Tíz perc telt el a második félidőből, újabb csere, Peinlich foglalta el Molnár helyét. A 61. percben Peinlich a bal oldalról kiválóan adott be, Cabral elvétette és így lett jó Lassúnak, de 18 méteres lövése mellé szállt. A 65. percben Bori ívelt Peinlich elé, akinek a bal oldali emelése a lécen csattant. A 71. percben Cabral ellen szabálytalankodtak a kaputól 20 méternyire, a megítélt szabadrúgást Németh a sorfalba lőtte. Az utolsó nagyedórára a tinik is játéklehetőséghez jutottak, Nagy, Nyúl, Páli, Varga és Vicz léptek pályára Gaszner, Charis, Bori, Lassú valamint Kovács Á. helyett. A hazaiak is többet cseréltek, de az eredmény nem változott a hátralevő időben, amit egyik-másik hazai játékos nehezen viselt el, így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés.

Az eredmény mindenféleképpen jobb volt, mint az elmúlt hétvégén. A védekezésben néhány kisebb hibát kivéve jól teljesített csapatunk, aminek következtében nem tudott az ellenfelünk komoly veszélyt okozni. Természetesen ehhez kellett a hasznos középpályás játék is. Javítani kell még az előrejátékban, bár most nem a helyzetkihasználással volt probléma. Popovics, valamint a két próbajátékos jóvoltából – bár még mindig vannak hiányzók, akikkel komolyan kell számolni – csapatunk jobban mutatott, mint az előző meccsen. Az utolsó negyed órában beálló fiatalok is probléma nélkül vettek át a játék ritmusát és nem okoztak csalódást. Folytatás szombaton 13.00 órától hazai pályán a szintén középcsoportos harmadosztályú Szekszárd ellen. (tudósított: Venczel József, fotó: Nagy György) 

Be the first to comment

Leave a Reply