Felkészülési mérkőzés: Bicskei TC – Szekszárdi UFC 1-2 (1-0)

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf4840.JPGSzombaton reggelre közel tíz centis hó borította be a BTC Sporttelep pályáit, de a pályamunkásoknak sikerült a műfűvest tökéletes állapotba hozni a kezdés idejére. A szikrázó napsütésben és élénk szélben csapatunk a Szűcs – Gaszner, Hirman, Vékony, Charis – Popovics, Bori, Dencinger – Németh, Molnár, Cabral (a kezdés előtt megsérülő Kovács Á. helyett lépett végül pályára a próbajátékos) összetételben kezdte a mérkőzést. A jól működő letámadásnak köszönhetően az első percekben két szögletet is rúghattunk, eredmény nélkül. A 10. percben Németh szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd centerezett, de Cabral 15 méterről gyengén lőtt, így a vendég kapus könnyedén védett. 

Két perccel később Bori bal oldalról elvégzett szabadrúgása érintés nélkül szállt az alapvonalon túlra. A 17. percben Vékony felszabadító rúgásával Cabral lódulhatott meg, de kisodródott a labdával, így odalett a nagy lehetőség. A 22. percben egy előre vágott labdával Cabral ugrott ki, a támadást követő Némethnek passzolt, akinek a lövésébe belelépett egy védő, így még egy ziccer maradt kihasználatlanul. A 37. percben jutottak el a vendégek a kapunk közelébe, a visszazáró Cabral szabálytalankodott a kaputól 22 méterre, a megítélt szabadrúgást azonban Juhász a léc fölé bombázta. Az első játékrész utolsó percében Charist lerántották a bal oldalvonal mellett, az alapvonaltól mintegy 25 méterre, Bori ívelte a labdát a hosszú sarok felé, Cabral fejjel megcsúsztatta és a labda a hálóban kötött ki (1-0).

A szünetben Cabral és Molnár helyett Peinlich és Kökény (próbajátékos) lépett pályára. Az 53. percben Kökény kissé jobbról, 16 méterről lövésre szánta el magát, sarokrúgás következhetett, ami nem hozott eredményt. A 65. perctől Szűcsöt a meggyógyult Kovács D. váltotta. A 70. perctől a kezdőcsapatból csak Vékony és Németh maradt a pályán Bajor, Nagy, Nyúl, Páli, Varga és Vicz folytatták. A helyüket még el sem foglalták a cserék, máris egyenlítettek a vendégek Aréna révén, egy jól eltalált szabadrúgásból (1-1). Öt perccel később a vezetést is megszerezték, egy gyors támadás után Sütő 12 méterről a kiinduló Kovács D. felett a kapu jobb oldalába emelt (1-2).

A hátralevő időben inkább a vendégek veszélyeztettek, de vagy Kovács D. vagy a kapufa mentette meg a góltól a hazai csapatot. Az első félidőben jól hozta ki a labdát csapatunk, nagy helyzeteket is sikerült összehozni, de azok sajnos kihasználatlanok maradtak.Egy kis szerencsével szereztük meg a vezetést de megérdemelten. A II. félidőben jobbára a két 16-os között folyt a játék komolyabb gólveszély nélkül. A cserék után kapott gól alaposan megzavarta az igen megfiatalodott bicskei csapatot és a covid-betegségből kilábaló Kovács D. többször bravúrt kellett bemutasson, így az eredmény már nem változott. Folytatás szerdán 13.00 órakor, újra hazai pályán, a Dunaújváros csapata ellen. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Katinka) 

Be the first to comment

Leave a Reply