Felkészülési mérkőzés: Bicskei TC – BVSC Zugló 1-1

Forrás és fotók: https://2060.blog.hu/


Remek futballidő, jól előkészített pálya és meglepően sok focira kiéhezett néző fogadta hétfőn este a két csapatot Bicskén. A tavalyi szezon NB III-as újonca fogadta a most feljutott zuglóiakat, akik a Csepellel azonos pontszámmal álltak a “BLASZ I-es” küzdelemsorozat járvány miatti lefújásának pillanatában, azonban két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így mindenképpen igazságosnak mondható az osztályváltásuk. A BTC csapata a Haála – Gál, Sötét, Mlinárcsik, Valentics – Varga Zs., Lassú, Dencinger – Kákonyi, Varga Z., Lencsés összeállításban kezdett. 

A 11. percben baloldali szöglet után Kákonyi került lövőhelyzetbe, de kísérlete elakadt a védőkben. A 17. percben Kákonyi labdáját Varga Zs.kapta, aki Varga Z-nek továbbított, ő egy csel után lőtt, de a vendégek kapusa nagyot vetődve szögletre mentett. A 20. percben védelmi hiba után Hrepka fejelt fölé. Egy perc elteltével a jobbösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást Varga Zs., becsavarta a kapu elé, a berobbanó Varga Z. pedig a kapu bal oldalába fejelt (1-0). Újabb perc múlva a zuglóiak a kapufát találták el. Fél óra telt el az I. félidőből, amikor egy jobb oldali beadást követően Hrepka lőtt a léc alá (1-1). A 35. percben Kákonyi cselezett az alapvonalig, visszagurítását Varga Zs. nagy erővel lőtte fölé. Két perccel a félidő vége előtt Lassú pazar labdát adott Lencsésnek, aki azonban elrontotta a lövést.

A II. félidőre szinte teljes sort cserélt Vukmir Dragan szakmai igazgató. Szűcs – Bajor, Nagy, Radó, Madarász – Polónyi, Dencinger, Peinlich – Kürti, Farkas, Török összeállításban folytatta csapatunk. Bő tíz percet kellett az első komolyabb eseményre várni, ekkor Török keverte meg a vendégek bal oldalát, de beadását szögletre mentették. A 61. percben a sarokzászló közeléből elvégzett szabadrúgást követően csak nagy nehézségek árán sikerült menteni a hazai védőknek. A 80. percben jobb oldali szögletet követően Radó fejesét védte a vendégkapus. Két perccel a vége előtt jött a bicskei meccslabda! Török bődületes erővel találta el 20 méterről a jobb oldali kapufát, ahonnan a mezőnybe pattant a labda.

Összességében igazságosnak mondható döntetlen született, bár a Bicske némiképp közelebb állt a győzelemhez. A találkozó végére megérkezett az MLSZ-től az NB III csoportbeosztása is, amely szerint a Bicskei TC a Nyugati, míg az újonc BVSC-Zugló a Keleti csoportban fog harcolni a maratoni hosszúságú, 38 meccses bajnoki idényben. Július 18-án szombaton két mérkőzés is vár a Bicskére! Előbb 10.00 órakor hazai pályán a Taksonyt fogadja, majd 17.00 órakor Tordason jótékonysági mérkőzésen lép fel, többek között Vukmir Dragannal a soraiban. 

Be the first to comment

Leave a Reply