Felkészülési mérkőzés: Balatonlelle – Bicskei TC 0-2

Forrás: https://2060.blog.hu/


Egyedi hangulatot áraszt a Greenplan Balatonlelle stadionja a játékteret szorosan övező üzletsorral és klubházzal., valamint a balatoni nyaralóhelyek utánozhatatlan hangulatával. Ide látogatott a Bicskei TC első felkészülési mérkőzésére, ahhoz a Lelléhez, amelynél tavaly ősszel fordulatos találkozón két pontot itt hagyni kényszerült (2-2). A hazaiak a járvány miatt félbeszakított NB III-as küzdelemsorozatból aztán sereghajtóként estek ki és most a somogy megyei bajnokság megnyerésével próbálnak visszajutni újra a harmadik vonalba. Rekkenő hőség és jól előkészített játéktér fogadta a csapatokat szombaton 11 órakor. Vukmir Dragan csapatán is meglátszott a sok változás (az érkezőkről és távozókról az átigazolási időszak végén fogunk részletesebben írni), hiszen az I. félidőben a Szűcs – Gál, Sötét, Marticsek, Valentics – Lassú, Dencinger, Varga Zs. – Kákonyi, Varga Z., Lajkó összetételű csapat kezdett, míg a II. játékrészben Haála – Bajor, Radó, Mlinárcsik, Valentics – Polónyi, Varga Zs. – Török, Kürti, Lencsés – Farkas voltak a bicskei csapat tagjai. 

Ezúttal is szikrázó küzdelmet hozott a mérkőzés, a kemény heti edzésmunkával a lábukban is igyekeztek uralni a játékot a vendégek, de a Balatonlelle nem hagyta magát és különösen az első félidőben többször is veszélyben forogtak a kapuk mindkét oldalon. A 9. percben Lajkó remek baloldali beadására jól érkezett a frissen – éppen Balatonlelléről – érkezett Kákonyi és 10 méterről kapásból mattolta a hazai kapust (0-1). Nem sokkal később a vendégvédő Marticsek kapott rúgást a combizmába, amelyet követően sérülése miatt el is kellett hagynia a játékteret.

A második félidőben sokáig egykapuzott a Bicske, de mindig volt egy láb az utolsó pillanatban, amelyről szögletre vagy a mezőnybe pattant a játékszer. A mérkőzés a 84. percben dőlt el, amikor Kürti ugratta ki jól Törököt, aki elsőre még a kapusba lőtt, de a lendületből érkező Farkas 12 méterről az üres kapuba helyezte a kipattanó labdát (0-2). Összességében megérdemelten nyert a helyenként még kissé tompán mozgó Bicske, de pihenésre nincs sok idő, mert hétfőn este 18.30-kor a BVSC Zugló érkezik a Kerecsendi Kiss Márton utcába várhatóan újabb kemény összecsapásra. 

Be the first to comment

Leave a Reply