FC NAGYKANIZSA – MOL FEHÉRVÁR FC II. 0-0. Szurkolói szemmel. Interjúkkal

Varga László beszámolója

Esős, hűvös, barátságtalan, olyan igazi novemberi depis időben léptek pályára a csapatok.

Kezdeti tapogatózás után a hazai szurkolók meglepetésére a vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést és az első félidőben szinte végig uralták és irányították is a játékot. A hazaiak eléggé nehézkesen mozogtak és szemmel láthatóan nehezebben alkalmazkodtak a csúszós mély talajhoz, míg a MOL Fehérvár fiataljai első sorban a gyors csatárjaik révén sok esetben tudtak a hazai védelem mögé kerülni, de igazi gólhelyzetük nem igen akadt. A Kanizsának is voltak próbálkozásai. Első sorban Szegleti Gergely révén tudták több esetben is megbontani a vendégek baloldali védelmét, de vagy a beadásokra nem volt érkező vagy az utolsó passzok voltak rosszak így valós gólveszélyt a hazaiak sem jelentettek.

A második félidőben a hazaiak próbáltak nagyobb sebességre kapcsolni, és ahogy teltek a percek úgy vált kiegyenlítettebbé a játék.

Ennek ellenére az első gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, mégpedig egy véleményes 11-es formájában. A vendégek csatára és Major Máté egyszerre startoltak egy labdára a büntető területen belül, majd mikor ütköztek, a vendégek támadója elesett, a bíró pedig büntetőt ítélt a hazai szurkolók nem kis meglepetésére.

A jobb sarokra tartó lövést azonban Borsi Bence gyors vetődéssel hárította.

A hazaiak részéről még Szegletinek volt egy ígéretes fejese, amiből gól születhetett volna, de tiszta helyzetből rosszul csúsztatott, így oda lett a lehetőség.

A hátralévő időben láthatóan elfáradtak a csapatok, a cserék sem igazán segítettek, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Összességében elmondható hogy egy tipikusan egygólos mérkőzés volt, de ezt az egy gólt egyik csapat sem tudta abszolválni így igazságos a döntetlen.

Videó: Attila Varga

Be the first to comment

Leave a Reply