Ezúttal megsebzett oroszlánra vadászik majd a Pénzügyőr

 

sam_5013.jpg

 

 

Vatai Attilát a Pénzügyőr SE vezetőedzőjét kérdezte dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

– A múlt heti Dunaújváros elleni mérkőzésen az utolsó 15 perc volt igazán sorsdöntő: a fáradó vendégeket gólokkal és bravúrral verte meg a végére is frissen maradt Pénzügyőr. A fizikai állóképesség erősítése mekkora arányban van jelen az edzésidőben?

– Kevesebbet, mint szeretném, ennek az az oka, hogy csak 3-4 edzésünk van esténként, ebbe kellene beletenni mindent, ami lehetetlen. Dunaújvárosban például van, hogy délelőtt is tudnak edzeni, véleményem szerint ez az osztály már megkövetelné a heti legalább 6 edzést. A különbséget akarati és mentális tényezőkkel pótoljuk, ebben játékosaim magas szinten vannak, ez döntött vasárnap is a javunkra.

– Ismét egy nehéz mérkőzés következik, de ez megint másképpen lesz nehéz: egyrészt egy Ferencváros az ellenfél – még ha a második csapata, akkor is "a Fradi" – akik zsinórban vesztették el az utolsó hat mérkőzésüket és a kiesés ellen küzdenek. Kell-e valamilyen speciális módon "védekezni" a futball ilyenkor felbukkanó íratlan szabályával szemben, nehogy a házigazda negatív sorozata ne pont ezen a vasárnap délelőttön szakadjon meg?

– Ha már "nagyvadat" említettünk a múlt héten, akkor most egy sebzett oroszlánhoz megyünk, akit vagy kivégzünk, vagy ha nem megfelelően közelítünk hozzá, akkor ő üt le minket. Hogy ez utóbbi ne történjen meg, megpróbáljuk fenntartani játékosaink koncentráltságát. Ők tudják, amit csak kevesen: minden héten a létünkért, a jelenlegi modellünk fenntartásáért harcolunk, soha nem dőlhetünk hátra, nekünk minden héten bizonyítani kell. A Ferencváros II. ellen legalább olyan nehéz dolgunk lesz, mint az elmúlt három fordulóban volt, a pontokat nem a tabella alapján osztják, hozzáállásunk és a játékunk minősége hozhat újra boldogságot Pasarétre.