Évzárót tartott a Bicskei TC


A https://2060.blog.hu/ beszámolója:

A sajtóosztályzatok alapján 2018-2019 játékosa Zelizi Patrik, a 2019 őszi idény legjobbja pedig ugyanő kapustársával, Füstös Krisztiánnal holtversenyben!

Szinte hajszálra pontosan 6 hónappal az emlékezetes júniusi éremátadó ünnepség után (ahol az egyaránt aranyérmes felnőtt, II-es és U19-es csapatot köszöntötték a bravúros osztályozó után) december 14-én megtartotta évzáró rendezvényét a Bicskei Torna Club felnőtt labdarúgó csapata. A helyszín a bicskei Báder Pince volt és meghívást kaptak nem csak a sportolók és edzők, hanem az egyesület vezetőségi tagjai, munkatársai, támogatói és törzsszurkolói egyaránt. 

A megnyitót követően Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd átadásra kerültek a 2018-2019-es bajnoki idény legjobbjainak járó pezsgők. A sajtóosztályzatok alapján 2-3. helyen holtversenyben végzett Móri Tamás (6,88) és Molnár Viktor (6,88) hajszállal megelőzve Sötét Dávidot (6,87) és Tornyai Tamást (6,84). Az aranyérmes idény legjobbja pedig Zelizi Patrik lett 7,16-os átlaggal.

Ezt követően Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, korábbi bicskei polgármester emlékezett a sportszerető város csapatának remek eredményeire és reményeinek adott hangot a további jó szereplést illetően. Ugyancsak pezsgővel köszöntötték az őszi idény legjobbjait, itt Sötét Dávid lett a 3. (6,13), az élen pedig holtversenyben az egyaránt kapus Füstös Krisztián (6,44) és Zelizi Patrik (6,44) végzett. Természetesen nem maradhatott el a pezsgő a felkészítésükért felelős Józsa Miklós kapusedzőnek sem. 

A Bicske Tigers szurkolói csoport vezetőjeként Kiss Csaba emelkedett szólásra. Visszaemlékezett a korábbi idény elejére, amikor a tábor is elszántan fogalmazta meg a megyei I. osztály elhagyásának igényét és megtervezte a tennivalókat a cél érdekében. A lelkes csoport végül a nagy menetelés minden pillanatában együtt lélegzett a csapattal, így idegenben is otthon érezhették magukat a fiúk. Megköszönte azt is a játékosoknak, hogy az NB III-ban egyáltalán nem pofozógépként, szimpatikus vesztesként szerepelnek, hanem időnként jó játékkal a középmezőny stabil tagjai úgy, hogy a kiesés réme egy pillanatra sem tűnt fel az ősz folyamán.

A Bicske Tigers szurkolói szavazást is indított a közelmúltban a legjobbak díjazása érdekében, így az ősz legszebb góljának szerzője nagy fölénnyel Molnár Viktor lett a Hévíz elleni győztes mérkőzésen (3-2) 1-2-es állásnál lőtt remek bal felső sarkos szabadrúgásgóljával. A 2. legszebb gól Sötét Dávid Veszprém elleni (1-0)  győztes lökete, a 3. pedig Peinlich Szilárd hévízi (2-0) vezető gólja lett. Az ősz legjobb játékosa a szurkolóknál szoros versenyben Sötét Dávid lett, megelőzve Erdős Gábort és Molnár Viktort.

A vacsora előtt Tessely Zoltán elnök, országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos a jó eredmények méltatása mellett arról is beszélt, hogy milyen nehézségeket, kihívásokat jelent manapság egy NB III-as csapat fenntartása a 4 szakosztály és több mint 400 sportoló kiszolgálása mellett. A BTC egyedi egyesület abban tekintetben is, hogy a versenysport mellett számos beruházást hajt végre bel- és külföldön (az erdélyi testvérváros Tusnádfürdőn) a maradandó értékek létrehozása és az egyesület stabil fenntartása érdekében.

A megújult sporttelep mellett lassan megkezdődik a Lajtha Ház és Kulturális Központ illetve az új Bicskei Sportcsarnok kivitelezése illetve az erdélyi edzőtábor építése is. A zászlóshajónak számító NB III-as csapat jó szereplése azért is fontos, hogy méltó példaként lebegjen az utánpótlást jelentő fiatalság számára.

A beszédeket után finom vacsora következett, majd hajnalig tartó zenés mulatság következett. Emlékezetes év volt, köszönet illet mindenkit, aki közreműködött a sikerekben, Vukmir Dragan alakulata klubrekordokat megdöntve lett bajnok, majd jutott felsőbb osztályba, de a léc jövőre még magasabbra kerül. CSAK A BICSKE!

Be the first to comment

Leave a Reply