Erősödik a Gyón – interjú Szabó Péterrel

Nem éppen könnyű helyzet elé sodorta az élet Szabó Pétert, aki a harmadosztálytól búcsúzó Csepel FC-nek intett búcsút az osztályban maradás reményében, és új csapat után nézett. Mint ismeretes, az Aczél Zoltán-vezette Dabas-Gyón FC a Pest megyei I. osztály megnyerését követően szinte nulláról kezdte az alapozást, és mindösszesen két igazolt labdarúgóval vágott neki a harmadik vonalra való felkészülésnek. Rengeteg próbázó fordult meg-, illetve fordul meg jelenleg is az együttesnél, ahol azóta az igazolt játékosok száma természetesen gyarapodott is, köztük a 21. életévében járó Szabó Péterrel. Az előjelek nem sejtettek sok jót a csapatnál, ám a hétvégi edzőmeccsen elért Kecskemét elleni győzelem azt mutatja: számolni érdemes velük is az NB3-as pontvadászatban! Petivel első sorban az ő transzferálásának körülményeiről, a holtszezon eddigi szakaszának történéseiről, és az elvárásokkal kapcsolatban beszélgettünk:

– Az utolsó fordulóig élt a remény, ám a szigetországi együttes végül könnyűnek találtatott… Milyenek voltak a nyár első napjai?

– Egy labdarúgó életében az egyik legnehezebb feladat feldolgozni egy kiesést. Ez nekem sem ment könnyen, úgy éreztem a csapat megtett mindent, ami tőle telt, és a szurkolók is hihetetlenül mellettünk álltak. Nehéz volt ezt elfogadni, mert annak a csapatnak NB3-ban lenne a helye. Remélem a csepeli srácok minél előbb visszajutnak abba az osztályba, ahova minimum tartozik a “21”. Rengeteg gondolat futott át az agyamon még hetekig, de egyben biztos voltam; az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét. Szerencsére így is lett, alkalmam nyílt Aczél Zoltánnál megmutatnom magam és leigazolt a csapatához.

– Kétségen felül áll, hogy nem volt egyszerű a helyzeted, mivel a gyóniaknál információink szerint több, mint 40 játékos megfordult az első héten. Milyennek érezted a próbajáték időszakát a körülmények ismeretében?

– Igen, tömérdek mennyiségű próbajátékos volt az első hetekben. A megyei bajnokcsapatból nagyon kevesen tudták vállalni az NB3 nagyobb időigényét, ezért a mesternek szinte a nulláról kellett építkezni. Voltak elképzelései, hogy milyen stílusú csapatot szeretne kialakítani, ehhez hozzáértő szemmel rövid idő alatt válogatott játékosokat. A keret mondhatni elkészült és úgy gondolom, kiváló minőségűnek ígérkezik.

– Pedig épp a nagy kicserélődés okán sokan úgy gondolhatták, nem vág neki jó előjelekkel a harmadosztálynak a gárda.

– Az első mérkőzések alapján nem vagyunk elmaradva a többi gárdához képest. Rengeteg munka kell még, hogy igazi csapattá kovácsolódjunk, de úgy gondolom, jó úton járunk. Kiváló egyéni kvalitások alkotják a keretet. Aczél Zoltán neve úgy gondolom önmagáért beszél. Beállít mindenkit a sorba és alázatos munkára sarkall minket. Bennünk lesz a váratlan!

– Igaz, edzőmeccseknél nem szabad különösebb konzekvenciát levonni, de az egyre inkább erősödni látszó KTE ellenében elért 1:0-s siker jelzésértékű lehet minden csapat számára.

– Valóban szép eredmény Kecskeméten nyerni, de ez a mérkőzés még csak az összeszokásról és a tesztelésről szólt mindkét oldalon. Biztos vagyok benne, hogy az első fordulóban nagyobb iramú és nagyobb taktikai csata várható (a nyitányon épp egymás ellen játszanak a felek – a szerk.). Ennek megfelelően a hétfői edzésen sem volt a győzelem hosszú ideig öltözői téma. A mester inkább a hibákra és a hiányosságokra hívta fel a figyelmünket, amelyeket fetétlenül ki kell javítanunk, ha augusztus 4-én is hasonló eredményt akarunk elérni a Széktói Stadionban.

– Egyénileg mit vársz magadtól, mik a célkitűzéseid a 2019/’20-as idényre?

– Csupán 20 éves játékosként, egy NB3-as szezonnal a hátam mögött egyértelműen a fejlődés számomra az elsőszámú tényező. Gyűjteni kell a játszott perceket és rutint szükséges szereznem. Jelen állás szerint gondolom, Dabason jó helyen vagyok. Az edzéseken megvan a tűz és az iram egyaránt. Középpályásként nagy a konkurenciaharc a kezdőbe kerülésért, mert jó játékosok vannak a posztomon. Elég ha csak Popovics Bertoldot vagy Zsivóczky Petit említem. Próbálok az idősebb csapattársaimtól tanulni és a kemény munkát mellé rakni. Ennek előbb vagy utóbb meg lesz az eredménye.

– Ha nem korai a kérdés: milyen szezonra vonatkozó célok fogalmazódtak meg csapatszinten, illetve személyes szubjektív véleményed szerint mely pozícióra érhet oda az együttes a tabellán?

– A csapat meglehetősen pozitív a bajnokságot illetően. Úgy gondolom, nem a kiesés ellen kell küzdeni. Ha a továbbiakban is keményen elvégezzük azt, amit a Mester elvár tőlünk, akkor a középmezőny elején találhatjuk a Dabas-Gyón FC-t a bajnokság végén. Vagy akár előrébb is!

Péternek sok sikert és eredményes szezont kívánunk a továbbiakban!

Nyúl Krisztián

Be the first to comment

Leave a Reply