Ellátogattunk két helyszínre a Futball Éjszakáján

Első alkalommal került megrendezésre a Futball Éjszakája elnevezésű programsorozat. Több NB1-es és NB2-es futballklub, valamint számos NB3-as együttes is kitárta kapuit a labdarúgást kedvelők előtt. 

A rendezvény központi helyszíne az MTK Budapest pályája volt, ahol többek között MTK – Fradi öregfiúk meccs, és a több évtizedes múltra visszatekintő Színész – Újságíró Rangadó (SZÚR) is szerepelt a programban.

Az alábbi csapatok vettek részt a rendezvénysorozatban: III. KER. TVE, Békéscsaba 1912 Előre, Ceglédi VSE, Aqvital Csákvár, Csepel FC, Debreceni VSC, DVTK, Dorogi FC, WKW ETO FC Győr, FTC, Gyirmót FC Győr, Kaposvári Rákóczi FC, Kecskeméti TE, Mezőkövesd Zsóry SE, Nyíregyháza Spartacus FC, Puskás Akadémia FC, Salgótarjáni BTC, Szombathelyi Haladás, Tatabányai Sportclub, Újpest FC.

Mi először a központi helyszínül szolgáló MTK-pálya felé vettük az irányt. Sajnos a stadiontúráról már lecsúsztunk, mert 16:00 órakor (még egyáltalán nem éjszakai időpontban) befejeződött. Azért így is lehetőség nyílt feljutni a lelátóra, beletekintettünk az MTK – FTC öregfiúk csapatának mérkőzésébe, amely 2-2-es döntetlennel zárult.

A stadion parkolójában teqballmérkőzések zajlottak, valamint kipróbálhattuk a focidartsot. Nekünk nagyon tetszett. Volt dekázóverseny és E-Sport bemutató is.

Kattints a képre!

Mivel minket elsősorban az NB3 érdekel, ezért a viszonylag közeli III. KER. TVE pályája következett, ahol már zajlott a 11-es rúgó verseny. Rengeteg gyerek és felnőtt részt vett az eseményen. Itt viszont valóban este/éjszaka zajlott a stadiontúra. Szabó Bence sportigazgató vezetésével olyan helyekre is bekukkanthattunk ahová a szurkoló általában nem jut el.

Összességében megállapítható, hogy ez egy nagyon remek kezdeményezés, és bízunk benne, hogy lesz folytatása. A rendezvény hivatalos weboldala: https://futballejszakaja.hu/

Kattints a képre!

Be the first to comment

Leave a Reply