Életet mentett Sulyok Barnabás, bicskei masszőr a szombathelyi Magyar Kupa mérkőzésen!

Forrás és fotó: https://2060.blog.hu/


sulyokbarna.jpgSulyok Barnabás masszőr 2019 nyara óta végzi példás lelkiismeretességgel munkáját a Bicskei TC NB III-ban szereplő labdarúgó csapatánál. Rengeteg sérülést kezelt már szakszerűen a fiatal szakember, lerövidítve a labdarúgók felépülési idejét, de bátran fordulhatnak hozzá sérülésük esetén utánpótláskorú játékosok is. Egészen biztos, hogy a 7 mérkőzésből álló nagy augusztusi bajnoki menetelés során (amely 4 bicskei győzelmet hozott) egy-két gólt vagy jó teljesítményt “belegyúrt” a lábakba. 

Szombaton kupakaland várt a bicskei csapatra Szombathelyen, a Király SE otthonában, ahol nagy csatában 3-2-re nyert a BTC. Az első játékrész hajrája arról is emlékezetes, hogy a hazai csapat alig 17 esztendős focistája, Reseterits Bálint egy kemény ütközés után eszméletlenül terült el a gyepen. A nagy ijedtségben hamar reagált Barna, felismerve a helyzetet odaszaladt a vendégkispadról és egy Dombi Olivér játékvezetőtől kapott segédeszközzel szétfeszítette a játékos száját.

Az ilyen ütközéseknél gyakran előfordul, hogy hátracsúszik a nyelv (gyakorlatilag “lenyeli a nyelvét” a sérült), elzárva a légzés útját, ha nincs lélekjelenlét, akkor fulladásos tragédia is történhet. Barna tette a dolgát, szakszerűen előre segítette a nyelvet és a kiérkező mentőket már magához térve fogadta Bálint, akit aztán kórházba szállítottak megfigyelésre. A bicskei stábtag szerénységére jellemző, hogy a stadion túlsó oldalán helyet foglaló klubvezetők is csak később, a játékos szüleitől értesültek az esetről.

Reseterits József apuka a Bicskei TC Facebook-oldalnak küldte következő üzenetét:  

“Tisztelt Sportvezetőség! Szeretnénk megköszönni masszőrüknek a tegnapi napon, Szombathelyen nyújtott segítségét! Hálás szívvel gondolunk rá! Fiúnk jól van! További sok sikert kívánunk a Bicske csapatának a kupában és a bajnokságban! Reseterits Bálint szülei”

Köszönjük Barna! 

Be the first to comment

Leave a Reply