Egyelőre még nem tudni, hogy folytatódik-e az NB3-as labdarúgó bajnokság


Egyelőre még nem tudni bizonyosan, hogy mi lesz az NB3-as labdarúgó bajnoksággal. Ellentmondó információkat hallottunk ezzel kapcsolatban. Értesülésünk szerint a kormányrendelet pontos részleteinek ismeretében dönt majd erről az MLSZ elnöksége.

Szerdán 2 korábbról elmaradt mérkőzést (Tiszafüred – Balassagyarmat, valamint Mezőkövesd II. – Sajóbábony VSE) pótolnának, valamint ekkor lett volna a Ménfőcsanak – Szombathelyi Haladás MOL Magyar Kupa összecsapás is, ami elmarad: https://nb3foci.hu/hirek/mol-magyar-kupa-elmarad-a-menfocsanak-haladas-parharc-a-haladas-jut-tovabb.html

Szombaton lenne a nagy érdeklődéssel várt Bicskei TC – FTC MOL Magyar Kupa találkozó, valamint az NB3 18. fordulója.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor hétfőn délelőtt a Facebook-oldalán bejelentette, hogy ha az Országgyűlés megadja a kormánynak a rendkívüli felhatalmazást, és a képviselők megszavazzák az előterjesztést, akkor kedd éjféltől újabb korlátozások léphetnek életbe, amelyek a sportéletet is érintik. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a tervezett intézkedések között a kijárási tilalom szigorítása mellett – este 8 és reggeli 5 óra között mindenkinek otthon kell lenni, csak munka miatt vagy rendkívüli indokkal lehet az utcán tartózkodni – a sporteseményeket is csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. A tervezet szerint egy hónapig lesz érvényes a tiltás, vagyis vonatkozik a válogatott csütörtökön sorra kerülő, Izland elleni, Eb-pótselejtezőjére és a két, novemberi NL-meccsre is. A tervezett rendelkezések szerint szabadtéren az amatőr tömegsport is tilos lesz, de egyéni sporttevékenységet lehet végezni. A szabadidős létesítményeket is bezárják, azaz a múzeumok, színházak mellett az edzőtermek is zárva lesznek. (Forrás: https://www.nemzetisport.hu/)

Magyarországon – sportágtól függetlenül – a nemzeti bajnokságok találkozóin sem lehetnek nézők a helyszínen. A csütörtöki Magyarország–Izland Eb-pótselejtezőt és a decemberi Ferencváros–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést is zárt kapuk mögött rendezik meg.

Orbán Viktor elmondta, amennyiben az Országgyűlés megszavazza a módosításokat, úgy kedd éjféltől, tehát szerdán 0.00-tól lépnek hatályba az új szabályok.

Este 20 órától kijárási tilalom is életbe lép, ráadásul az éttermek is csak kiszállíthatnak, így közös meccsnézés sem engedélyezett a vendéglátóhelyeken.

Az MLSZ közleménye: Az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn délelőtt bejelentett korlátozó intézkedések természetesen a labdarúgást is jelentősen mértékben érintik. A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány és a járványügyi hatóságok minden döntését végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében. A további döntéseket – például az amatőr futballra vonatkozóan – a kormányhatározat pontos részleteinek ismeretében hozza meg a szövetség elnöksége. A nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezett válogatott mérkőzések esetén a jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Be the first to comment

Leave a Reply