Edzőmeccs: THSE Szabadkikötő – Bicskei TC 2-2 (1-0)


A https://2060.blog.hu tudósítása:

Szerdán este ahhoz a csepeli alakulathoz látogatott a BTC, amelyik az elmúlt idényben a 10. helyen végzett az NB III Nyugati csoportjában (igaz csak 2 ponttal a kieső Pénzügyőr előtt), az új idényben azonban már a Közép csoportban fog vitézkedni. A THSE Szabadkikötő fiatal, dinamikus csapattal fogadta a Zelizi – Solt, Sötét, Erdős, Madarász – Nagy, Molnár – Farkas, Dencinger, Peinlich – Móri összetételű bicskei kezdőt. 

A 25. percben enyhe hazai mezőnyfölény után az első komoly helyzet Móri előtt adódott. Nagy vezette a labdát középen, jól tette ki jobbra a rutinos gólvágónak, aki ajtó-ablak helyzetben 12 méterről fölé durrantott. A 33. percben egy lesgyanús átadás után jobbról érkező lapos beadást a hazaiak 24-es számú játékosa 6 méterről vágott a kapu közepébe (1-0). A 44. percben Peinlich, majd Móri próbálkozott ígéretes lövéssel, azonban az eredmény már nem változott.

A szünetben Varga, Rigó, Adorján és Tornyai állt be Dencinger, Móri, Solt és Farkas helyére, azonban a frissítés ellenére növelte előnyét a hazai csapat. A 49. percben egy előreívelésből már második gólját szerezte csatáruk, aki a rosszul kimozduló Zelizi mellett 10 méterről kapásból laposan a jobb alsóba lőtt (2-0). A kétgólos hátrány talán ébresztőnek is érkezhetett, mert ettől kezdve átvette a játék irányítását a BTC. Az 52. percben Varga 15 méterről még a bal kapufa mellé lőtt, azonban 2 perccel később megjött a szépítés! Nagy előreívelését Tornyai vette le jól és védője szorításában 7 méterről a kapu bal oldalába talált (2-1).

A 66. percben Peinlichet Cserkuti, pár pillanattal később Zelizit Füstös, majd Molnárt Lak váltotta. A 76. percben Füstös védett hatalmasat a hazaiak ziccerénél. Nagy helyett Takács is beállt, aztán a 81. percben óriási szöglet- és beíveléssorozat után végül Cserkuti fejéről a kapu mellé szállt a labda. A 84. percben a THSE belső védője hatalmas luftot rúgott a kapu előterében, Rigó keselyűként csapott le az ajándéklabdára és 7 méterről a bal felső sarokba helyezte a játékszert (2-2).

A 86. percben a meccset is megnyerhették volna a vendégek, azonban óriási bicskei tűzijáték után Lak végül a jobb kapufát találta el, ahonnan végül a kapus kezébe pattogott a labda. Bár mindkét gárda győzhetett volna, összességében igazságosnak mondható döntetlen született. A BTC bajnoki főpróbájára szombaton 10.00 órától a Kerecsendi Kiss Márton utcában kerül sor a szintén Közép csoportbeli Iváncsa KSE ellen.  

Be the first to comment

Leave a Reply