Edzőmeccs: Bicskei TC – Iváncsa KSE 1-2


A https://2060.blog.hu tudósítása:

Kellemesen hűvös időben játszottak a csapatok bajnoki főpróbát szombaton délelőtt, ahol a Nyugati csoport újonca a Közép csoport 7. helyezettjét fogadta. Kovács J. Zoltán sípszavára (partjelzői Kovács II Gábor és Rózsa Dávid voltak) a Vukmir Dragan irányította BTC a Zelizi – Adorján, Sötét, Radó, Madarász – Nagy, Molnár – Tornyai, Varga, Peinlich – Rigó összetételben futott ki a zöld gyepre. 

A 8. percben máris megszerezte a vezetést a hazai csapat, ekkor Nagy indította Tornyait, akinek lapos beadását Rigó a kapu torkában elvétette, de Peinlich visszaívelte Tornyainak, akinek gólba tartó kapáslövésébe Rigó szinte a gólvonalon tette bele a fejét (1-0). A 13. percben a nagy kedvvel játszó Tornyai 18 méteres, jobb felső sarokra csavart lövését fogta Prokop. A 27. percben Valejos 6 méteres fejesét bravúros vetődéssel védte Zelizi. A 28. percben Balogh szinte az alapvonalról próbálkozott, de nem tudott kifogni a bicskei hálóőrön. A 34. percben a játékvezető látványos esését követte az iváncsai egyenlítés! Pribék adott be jobbról, Adorján lemaradt Királyról, aki az ötösről a bal alsó sarokba helyezett (1-1). A játékrész utolsó percében Adorján labdaeladásából alakult ki izgalmas szituáció, de Pintér lövése szögletre pattant. A szinte telt házat produkáló nézősereg (ami a bicskei foci hatalmas népszerűségét bizonyítja) jó iramú, küzdelmes első félidőt láthatott.

Szellák 20 méteres, célt tévesztett lövésével indult a második félidő, majd az 54. percben Peinlich helyett Farkas lépett pályára. A 62. percben erősen véleményes tizenegyesből szerezte meg a vezetést – és mint utóbb kiderült, a győztes gólt – az Iváncsa! Molnár felszabadító rúgásába az oldalról érkező Balogh igyekezett beletenni a lábát, majd fájdalmasan üvöltéssel elterült a földön. Kovács játékvezető annak ellenére büntetőt ítélt, hogy Molnár tisztán elrúgta a labdát és legfeljebb ezt követően súrolta cipőjével a rutinos csatár lábfejét, ilyenért nem szoktak tizenegyest ítélni a legtöbb labdarúgó pályán. Ettől még Valejos magabiztosan, Zelizit elfektetve a bal sarokba lőtte a labdát (1-2). Egy perccel később Tornyai helyett Dencinger, majd Molnár helyett Erdős érkezett.

A 75. percben Cseszneki lágy beadását Pribék óriási helyzetben fejelte fölé az ötösről. A 79. percben a vendégcsapat hármas cserével igyekezett frissíteni játékát, két perc múlva pedig Lak és Cserkuti jött Nagy illetve Rigó helyére. A 92. percben Cserkuti fordulásból, Farkas pedig éles szögből sem tudott betalálni, így maradt a vendéggyőzelem. Összességében a döntetlen igazságosabb lett volna, a Bicske az első félidőben dominált, a második játékrészt azonban jobban bírta erővel az Iváncsa. A főpróba után jövő vasárnap, augusztus 4-én következik az első bajnoki forduló az NB III Nyugati csoportjában, a szomszédvár Puskás Akadémia II csapata érkezik 17.00 órára a Kerecsendi Kiss Márton utcába.

Bicskei TC – Iváncsa KSE 1-2 (1-1)

Bicskei TC: Zelizi – Adorján, Sötét, Radó, Madarász – Nagy, Molnár – Tornyai, Varga, Peinlich – Rigó. Az 54. percben Peinlich helyett Farkas, a 63. percben Tornyai helyett Dencinger, valamint Molnár helyett Erdős állt be. 81. perc: Lak és Cserkuti jött Nagy illetve Rigó helyére

Iváncsa KSE: Prokop – Fekecs, Aradi, Varga, Szauter – Pribék, Pintér – Vallejos, Cseszneki, Király – Balogh. A második félidőben pályára lépett: Szellák, Hujber, Kökény, Lakakisz, Kovács D., Nyúl, Killer

Gólszerzők: Rigó, illetve Király és Vallejos (utóbbi tizenegyesből)

Be the first to comment

Leave a Reply