Dobos Barna helyett Lőrincz Emil lesz a Dunaújváros vezetőedzője

Dobos Barna a jövőben a Zalaegerszegi TE vezetőedzőjeként dolgozik majd. Címlapfotó:  https://dunaujvaros.com

 Dobos Barna így nyilatkozott a  a https://dunaujvaros.com weboldalnak:

– Az elmúlt időszakban több ajánlatot kaptam különböző együttesektől, ám ezeket rendre visszautasítottam. Most is kaptam azonban egy felkérést, ám mivel úgy érzem, hogy a Dunaújváros most egy gazdaságilag tűrhető, míg szakmailag elég jó helyzetben van, ezért megtehetem azt, hogy megpróbálok segíteni a Zalaegerszeg együttesének. Nálunk a klubban ez annyi változást fog okozni, hogy a vezetőedzői pozíciót Lőrincz Emil tölti majd be, s remélem, hogy ez semmifajta törést nem fog okozni a csapatnál. Eddig is együtt dolgoztunk, Emil nagyon jól ismeri a felnőtt csapatot és a stábot is, sokszor ő vezette a csapatot bajnoki mérkőzéseken is, s mostantól így ő lesz a felnőttek vezetőedzője is. A DPASE Kft. ügyvezetői posztja egyelőre nem jár akkora munkával, hogy összeegyeztethetetlen lenne a zalaegerszegi munkavállalásommal. Bita Laci technikai vezetőként elvégezte eddig is a papírmunka nagyobbik részét, s a továbbiakban is ő végzi el ezeket a feladatokat.

Lőrincz Emil 1984-1990 és 1995-1999 között az MTK labdarúgója volt.  A közbeeső időszakban külföldön profiskodott az RWD Molenbeek játékosaként. 1990 és 1997 között 37 alkalommal szerepelt a válogatottban és 3 gólt szerzett. 2015-óta dolgozik a dunaújvárosi utánpótlásban.

Lőrincz Emilt is megkérdezte  a https://dunaujvaros.com weboldal.

– Meglehetősen váratlanul ért ez a dolog engem, bár az is igaz, hogy Barnával tényleg évek óta együtt dolgozunk, szóval napi szinten is teljesen képben voltam a felnőtt csapattal kapcsolatban, s szinte az összes bajnokiját láttam is az együttesnek. Tisztában vagyok a játékosok és a csapat képességeivel, itt sok újdonságra nyilván nem számíthatok. Nem hiszem, hogy bármilyen ok lenne arra, hogy változtassunk, mert van egy jól működő csapat, s persze minden edző stílusa, edzésmódszere más, de nem hiszem, hogy különösebben változtatni kellene a dolgokon, főleg úgy, hogy jelen pillanatban jól működnek. Az utánpótlással kapcsolatban annyi változás lesz így, hogy Jávorka Andrással és Bita Lászlóval együtt hárman foglalkozunk majd az U17-es és az U19-es együttessel. Szerencsére sem a bajnoki mérkőzések, sem az edzések időpontja nem ütközik, szóval ezt is meg fogjuk tudni oldani – árulta el a DPASE új szakvezetője, aki vasárnap a Paks II. elleni bajnoki mérkőzésen ül le először felnőtt csapatunk kispadjára.

Be the first to comment

Leave a Reply