Dabason hagyott 3 pontot a Kecskemét


A https://www.kecskemetite.hu weboldal tudósítása:

A hazaiak már az első perctől kezdve agresszívan és keményen léptek fel, ennek korán meg is lett az eredménye, a 7. percben Popov fejelt a léc alá egy szögletet. A 10. percben ez a keménység sérülést is okozott, Vágó kapott egy nagyon kemény csomagot, ami után le is kellett cserélni. A 13. percben lőtt a Kecskemét kapura először, Erdei kapott labdát a balösszekötő helyén, de célt tévesztett. A 22. percben egy veszélyes hazai szabadrúgást jegyezhettünk fel, de ez sem talált kaput, majd a 32. percben Vladul lépett ki, de a védő szorításában csak az oldalhálót zörgette meg. A félidő hajrájában még Márton próbálkozott 16-ról, de ez is fölé ment.

Szünet után jóval támadóbban lépett fel a Kecskemét, de nem volt szerencséje. Az 51. percben egy hazai védő fején csúszott meg egy kecskeméti beadás, a labda a lécről aztán a vonalra pattant, de sehogyan sem tudták begyötörni. Egyre több szabálytalanság jellemezte az összecsapást, a sok kemény belépő után előkerültek a lapok is, ha éppen lefújták őket, de ezzel sem igazán tudta a játékvezető nyugodtabb mederbe terelni a meccset. Babolek és Barna beállásával még több támadószellemű játékos volt a pályán az utolsó húsz percre, ami meddő kecskeméti fölényt eredményezett, a hazaiak maximum egy-két kontrával tudtak kijönni. Több lövést is blokkolt a dabasi védelem, majd a 74. percben Kersák ütötte ki Szalai löketét, ami után a kipattanót megint nem sikerült begyűrnük a vendégeknek. Az utolsó negyedóra már csak nagy küzdelmet hozott, gólt nem, így a hazaiak otthon tartották a pontokat.

FC Dabas – KTE HUFBAU 1-0 (1-0)

NBIII. 9. forduló

FCD: Kersák – Földes, Szabó B., Eördögh, Márton – Molnár, Erős – Kovács (Kucsván 73.), Crkvenjakov (Takács 76.), Fitos – Popov Riesz 90.).

KTE: Mészáros – Tamaskó, Nánási, Asztalos, Grünvald – Vágó (Szalai G. 11.), Karacs (Babolek 69.) – Kéri, Patvaros, Erdei – Vladul (Barna 69.).

Gól: Popov (7.)

Sárga lap: Kovács, Crkvenjakov, Erős, Popov, Kucsván ill. Karacs, Szalai G.

Erős Károly (FC Dabas):

„Az első félidőnk kiemelkedő volt, meg is leptük a Kecskemétet. Jól és zártan futballoztunk, nem találtak rajtunk fogást, egy szép góllal előnyt is szereztünk. A második félidőben érthetően jobban erőltette a támadásokat a Kecskemét, győzelmünk értékét növeli, hogy egy jó csapatot vertünk meg. Ez a Kecskemét biztosan ott lesz a végén a dobogón, mert magas és erős csapat, emellett futball is van bennük. A második félidőben a kontráinkat nem tudtuk jól lejátszani, így izgulni kellett a végéig. Mi ma is megmutattuk, hogy az FC Dabas bárhol bárkit képes megverni, még akkor is, ha az utolsó húsz percben voltak nehézségeink. Mindkét csapat előtt le a kalappal, mert ez egy férfias küzdelem volt. Vágó Levinek ezúton is jobbulást kívánok, bízom benne, hogy nem súlyos a sérülése! A Kecskemétnek, illetve magunknak is azt kívánom, hogy érjük el a szezon végén céljainkat!”

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU:

„Pontrúgásból kaptunk gólt, amit a legegyszerűbb a védekezés szempontjából megszervezni. A második félidőben nyomtunk, helyzeteink voltak, de egyszerűen nem tudtunk betalálni. Későn ébredtünk fel, ez inkább egy ikszes meccs volt, a gólon kívül a hazai csapatnak nem is igazán volt helyzete. Sajnos borsos árat kell most a figyelmetlenségünkért fizetni, hiszen alapvetően mindenki tudja, mit kellene csinálni ilyen helyzetekben, de egy-két ember mégsem koncentrált. Így futnunk kellett az eredmény után, gól nélkül azonban nem lehetett esélyünk.”

Szerző: Nyitray András

Be the first to comment

Leave a Reply