Credobus Mosonmagyaróvár – VLS Veszprém 2-1

Forrás és fotó: Credobus Mosonmagyaróvár – MTE 1904 hivatalos oldala


Credobus Mosonmagyaróvár – VLS Veszprém 2-1 (1-0)

Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött

Vezette: Jakab Á.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner, Czingráber, Horváth K. (Balogh F., 67.), D’Urso, Jasarevic, Nagy K. (Szalka, 55.), Illés (Tóth M., 80.), Laki. Vezetőedző: Varga László

Veszprém: Deczki – Rédling, Gulyás, Dobsa, Kovács D., Somogyi, Vass Sz., Pavlitzky (Molnár B., 46.), Nagy R., Babos (Michel, 74.), Gálfi. Vezetőedző: Pető Tamás

Gólszerző: Laki (35.), Szalka (92.), ill., Nagy R. (77.)

Rangadó várt a tíz bajnoki óta veretlen Credobus Mosonmagyaróvárra, amely a harmadik helyen álló Veszprémet fogadta. Az MTE a legutóbbi nyolc mérkőzésen nem kapott gólt, és a második helyről várta a találkozót. A 25. percben Bokor indította remekül Jasarevicet, aki jobbról betört a tizenhatoson belülre és a középen teljesen üresen maradó Lakihoz passzolt. Az óvári támadó egy méterről a hálóba lőtt, megszerezve ezzel a tizedik gólját a szezonban. 1-0. Az első félidő végén Somogyi eresztett el egy lövést 25 méterről. A bal alsó sarokba tartó labdát Heinrich óriási bravúrral védte.

Az első félidő mosonmagyaróvári fölényt hozott, ám a második játékrészben a Veszprém támadott többet, aminek a 77. percben egyenlítés lett az eredménye. Ekkor Nagy Richárd 18 méterről szépen kilőtte a hosszút. Ezzel a veszprémiek megtörték a Credobus Mosonmagyaróvár 884 percig tartó kapott gól nélküli szériáját. 1-1. A 92. percben Czingráber indította tökéletesen Jasarevicet, aki a jobb oldalról adott középre. A lecsorgó labdát Szalka 12 méterről a kapu bal oldalába bombázta, eldöntve ezzel a találkozó és a három pont sorsát. 2-1.

Ellentétes félidőket hozó, döntetlenszagú mérkőzésen, a hazai csapat az utolsó pillanatban gyűjtötte be a három pontot. A Credobus Mosonmagyaróvár újabb sikerével már tizenegy mérkőzés óta veretlen, és legutóbbi hét meccséből hatot megnyert.

Varga László: – Büszke vagyok a srácokra! Egy tizenegy mérkőzéses veretlen sorozat a világ bármely bajnokságában óriási teljesítmény. Az első félidő a miénk volt, a második a Veszprémé, örülök, hogy a végén meg tudtuk nyerni ezt a nagyon fontos találkozót. Azért nyertünk, mert az utolsó percig hittünk abban, hogy képesek vagyunk rá.

Pető Tamás: – Megdicsértem a csapatomat, mert bár az eredménnyel természetesen nem, de a mutatott játékkal elégedett vagyok. Az első félidőben nem játszottunk jól, de a másodikban igen, sajnálom, hogy ez nem párosult pontszerzéssel.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply