Credobus Mosonmagyaróvár – Tatabányai SC 2–0 (0-0)


Credobus Mosonmagyaróvár – Tatabányai SC 2–0 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 400 néző

Vezette: Gáspár

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Kozma (Balogh F., 52.), Horváth K., Czingráber, D’Urso, Tóth M. (Gáncs, 90.), Nagy K. (Szimhardt, 87.), Illés, Laki (Szalka, 46.). Vezetőedző: Varga László

Tatabánya: Kunsági – Hajas (Farkas M., 80.), Székely, Krupánszki, Kovács I., Katona, Gyürki (Farkas V., 67.), Klausz (Kovács D., 80.), Soltész, Kocsis G. (Sárközi, 80.), Árvai (Szabó R., 67.). Vezetőedző: Bekő Balázs

Gólszerző: Czingráber (58.), Szalka (79.)

Fotó: http://mte1904.hu/

A nyolc meccs óta veretlen, a legutóbbi hat bajnokiján gólt sem kapó Credobus Mosonmagyaróvár az öt meccs óta nyeretlen Tatabányát fogadta. A mérkőzést gyászszünet előzte meg: a jelenlévők az MTE 1904 örökös tagjára, a klub korábbi kiváló labdarúgójára, utánpótlás- és vezetőedzőjére, a 70 éves korában elhunyt Turány Imrére emlékeztek. Jasarevic Mahir az előző fordulóban összeszedte az ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt nem számíthatott rá Varga László, a védelem egyik alapembere Bohner Roland pedig egy sérülés miatt csak a kispadon foglalt helyet.

Kevés helyzetet, ám annál küzdelmesebb mérkőzést láthattak a nézők, ahol az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult. A szünet után aztán magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat. Az 58. percben Illés szögletét követően Debreceni fejelt a kapu felé, majd a lecsorgó labdát 2-3 méterről Czingráber a hálóba helyezte.  1-0. A 79. percben Szalka szemfülesen megszerezte a labdát az ellenféltől, majd higgadtan a bal alsóba helyezte. 2-0. A mérkőzés hajrájában két fiatal is debütált a hazai együttesben, a 16 éves Gáncs Botond és a 17 éves Szimhardt Milán az első NB III-as bajnokiján léphetett pályára. Megérdemelten győzött a hazai csapat, amely folytatta a remek mérlegét, így már kilenc meccs óta veretlen és a legutóbbi hét bajnokiján gólt sem kapott.

Varga László: – Nem játszottunk jól, de óriási szívvel és küzdeni akarással itthon tartottunk a pontokat. Azok a játékosok is, akik eddig kevesebbet szerepeltek, valamint a két fiatal debütálónk is remekül teljesítettek. Igazi csapatként nyertünk.

Bekő Balázs: – Küzdelmes kiegyenlített mérkőzést játszottunk, kevés helyzettel. Nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, a hibáinkat viszont az ellenfelünk kihasználta, így megérdemelten győzött.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply