Credobus Mosonmagyaróvár – SC Sopron 4-0


Credobus Mosonmagyaróvár – SC Sopron 4-0 (2-0)

Mosonmagyaróvár, 600 néző

Vezette: Derdák M.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner, Horváth K. (Balogh F. 80.), Czingráber (Tóth M. 80.), D’Urso, Jasarevic (Kozma 65.), Nagy K., Illés, Laki (Szalka 58.). Vezetőedző: Varga László

Sopron: Rátkai – Tóth A., Jakab G. (Purt 61.), Keresztes, Gáncs, Kocsis, Holzmann (Gere 76.), Harangozó (Baranyai 84.), Krizsonits, Kustor, Jakab D. (Kalmár 61.). Vezetőedző: Weitner Ádám

Gólszerző: Nagy K. (11.,50.), Illés (39.), Laki (58.)

A hat mérkőzés óta veretlen, a legutóbbi két bajnokiját egyaránt 6-0-ára megnyerő Credobus Mosonmagyaróvár a zsinórban nyolc győzelmet arató Sopront fogadta a megyei rangadón. Jól kezdte a hazai csapat a mérkőzést, kihasználta az adódó lehetőségeket. Először a 11. percben Illés passzából a védőről megpattanó labdát Nagy Kevin értékesítette. 1-0. Majd a félidő vége előtt nem sokkal, a 39. percben Nagy Kevint Laki ugratta ki nagyszerűen, ebből egy remek centerezés után Illés parádésan pörgette el a kapus mellett a labdát. 2-0. A félidőben nemcsak a kétgólos vezetést ünnepelhette a mosonmagyaróvári közönség, hanem azt a hét egykori kiváló labdarúgót is, akik mostantól az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 örökös tagjai közé tartoznak. Mostantól Virág János, Kóczán Gábor, Ipacs László, Juhász Miklós, Koltai László, Szabó János és Csiszér László neve is ott szerepel az emléktáblán.

A második félidőben is hasonló iramú játékot és újabb mosonmagyaróvári gólokat láthattak a nézők. Az 50. percben Durso indította nagyszerűen Illést, aki remekül vette észre az érkező Nagy Kevint. A csatár így az üres kapuba helyezhette a labdát. 3-0. A góltermelést Laki folytatta az 58. percben, Durso felszabadításából remekül tartotta meg a labdát és egy pattanás után 22 méterről nagy gólt szerzett. 4-0. A győzelemmel a Credobus Mosonmagyaróvár megtörte a Sopron nyolc meccses győzelmi szériáját és már hét találkozó óta veretlen.

 A csapat a győzelmet az MTE örökös tagjának Turány Imrének ajánlotta, aki jelenleg élete nagy mérkőzést vívja a kórházban.

Varga László: – Nagyon szikrázó mérkőzés volt. Szervezett csapat ellen játszottunk, de jókor rúgtuk a gólokat és jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk.

Weitner Ádám: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak. Egy jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol a saját hibáink miatt kaptunk ki.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply