Credobus Mosonmagyaróvár – FC Nagykanizsa 5-2 (3-1)


A BVSC idegenbeli legyőzése után a Nagykanizsát fogadta a Credobus Mosonmagyaróvár, amely az első hazai bajnokiját játszotta 2022-ben. Az óvári együttesből Jasarevic Mahir sérülés, Tóth Martin pedig eltiltás miatt hiányzott.

A 7. percben Szabó bal oldali szöglete Czingráberről pattant a saját kapujába. 0-1. A 16. percben Szalka indítása után Nagy Zoárd törhetett kapura, aki 11 méterről ballal lőtt a rövid alsóba. 1-1. Hét perccel később Simita remek ütemű passzát Szalka becsúszva továbbította a Nagykanizsa hálójába. 2-1. A 41. percben Tóth Lászlót buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Debreceni a bal alsó sarokba lőtte. 3-1. A 48. percben Szalka passzolt Illéshez, aki egyből középre adott, Nagy Zoárd pedig hét méterről a kapuba továbbította a labdát. 4-1. Négy perc múlva Simita passzát a remekül érkező Nagy Kevin 11 méterről, laposan lőtte a kapuba. 5-1. A 70. percben Heinrich lökte el Jánost a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Szabó a bal alsóba gurította. 5-2.

Hiába került gyorsan hátrányba a Credobus Mosonmagyaróvár, ez sem zavarta meg a csapatot. Varga László együttese rengeteg helyzetet alakított ki és teljesen megérdemelten győzött, ezzel már tizennégy meccs óta veretlen, és egy döntetlen mellett tizenhárom győzelmet számlál.

Credobus Mosonmagyaróvár – FC Nagykanizsa 5-2 (3-1)

Mosonmagyaróvár, 500 néző

V.: Gáspár András

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., 55.), Tóth L. (D’Urso, 63.), Végh B., Simita (Szegő, 63.), Illés, Szalka (Popov, 63.), Nagy Z. (Boros G., 55.). Vezetőedző: Varga László 

Nagykanizsa: Horváth M. – Kovalovszki, Horváth B., Major, Béli, Lőrincz (Török, 77.), Szabó P., Kószás (Bagó, 77.), Vlasics (Simon B., 57.), Pál, Kovács Gy. (János, 57.). Vezetőedző: Gombos Zsolt

Gólszerzők: Nagy Z. (16., 48.), Szalka (23.), Debreceni (41. – büntetőből), Nagy K. (52.) ill., Czingráber (7. – öngól), Szabó P. (70. – büntetőből)

Varga László: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe. Örülök annak, hogy az öngól nem zavarta meg a srácokat, és jó játékkal, dominálva sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.

Gombos Zsolt: – Teher nélkül játszhattunk ezen a mérkőzésen, de ezzel nem tudtunk élni. Hittem abban, hogy lehet esélyünk, a játékosaim sajnos kevésbé. A védelmünk súlyos hibákat követett el, gratulálok a Mosonmagyaróvár győzelméhez.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply