Credobus Mosonmagyaróvár – Balatonfüredi FC 3-0

Forrás és fotó: Credobus Mosonmagyaróvár – MTE 1904 hivatalos oldala


Három gól, három pont

Credobus Mosonmagyaróvár-Balatonfüredi FC 3-0 (1-0)

Mosonmagyaróvár, 600 néző

Vezette: Horváth P.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Bohner, Czingráber, Horváth K., D’Urso, Tóth M. (Takács M., 75.), Jasarevic (Illés, 66.), Nagy K., Szalka (Nagy L., 72.), Laki. Vezetőedző: Varga László

Balatonfüred: Szmola – Tetézi, Burucz, Vastag, Emperger, Bene Zs., Pápai K., Csikós (Tamás Sz., 59.), Szabó B., Schillinger D. (Henn, 46.), Laurinyecz (Szalai P., 46.). Vezetőedző: Sowunmi Thomas

Gólszerzők: Nagy K. (34.), Szalka (51., 57.)

A Credobus Mosonmagyaróvár az első hazai bajnokiján a Balatonfüredet fogadta. Varga László együttese nagy nyomást helyezetett az újonc füredi csapatra. A 13. percben Horváth Kevin balról középre adott labdáját Szalka sarokkal tette kapura, Szmola bravúrral hárított. A szögletet Tóth Martin jól ívelte középre, ahol Czingráber nagy helyzetben fejelhetett, de a vezetés ekkor még nem jött össze a Mosonmagyaróvárnak, erre a 34. percig kellett várni. Ekkor D’Urso remekül indította a jobb szélen Jasarevicset, aki élesen adott középre. A labdára Nagy Kevin érkezett, aki 11 méterről nagy erővel, védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0. Az 51. percben D’Urso szerzett labdát, és Szalkához passzolt, aki 9 méterről átemelte a kifutó füredi kapust. 2-0. Hat perccel később Laki-Nagy Kevin-Szalka volt a labda útja.

Végül a Mosonmagyaróvár fiatal támadója a kapust is kicselezve lőtt a hálóba. 3-0. Az MTE temérdek helyzetet dolgozott ki, így a hazai győzelemhez kétség sem férhetett, igaz a különbség sokkal nagyobb is lehetett volna. Varga László csapatára a jövő héten két mérkőzés is vár. Augusztus 12-én, szerdán a BKV Előréhez látogat az MTE, majd augusztus 16-án, vasárnap az Érd vendégeskedik a Wittmann Antal Parkban.

Varga László: – Örülök a győzelemnek, és annak, hogy örömet tudtunk szerezni a szépszámú közönségnek. Egy kis hiányérzet maradt bennem a találkozót illetően, hiszen sokkal nagyobb arányban kellett volna nyernünk. A játékunkra nem lehetett panasz, de a helyzetkihasználásunkon javítani kell.

Sowunmi Thomas: – A hazai csapat teljesen megérdemelten győzött. Sok fiatal játékosom van, akiknek még szokniuk kell a felnőtt futballt és az NB III-at is. Nem keseredünk el, hiszen szerdán újra mérkőzést játszunk.

Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply