Bravúros bicskei pontszerzés Mosonmagyaróváron. Két nézőpontból


A https://2060.blog.hu tudósítása:

Az éppen vasárnap 41. születésnapját ünneplő bicskei ikon, Móri Tamás vezetésével sikerre éhes bicskei csapat érkezett Mosonmagyaróvárra a Báder Fogadóban elfogyasztott csapatebédet és közel kétórás buszozást követően. Két szoros vereség után az NB II-ből kiesett Credobus volt a házigazda, amely felemásan kezdte az idényt, hiszen hazai pályán és idegenben is egyaránt 1-1 győztes és vesztes meccset tudhatott maga mögött. Dragan Vukmir kulcspozíciókban változtatott az elmúlt héthez képest, hiszen Zelizi helyett Füstös debütálhatott a kapuban, míg a csapatkapitány Sötét is a kispadra kényszerült. 

Két vereséget és a 22-es keret adta variációs lehetőségeket figyelembe véve ezúttal a Füstös 6 – Adorján 6, Nagy 6, Radó 6, Madarász 7 – Molnár 7, Erdős 6 – Farkas 6, Varga 6, Peinlich 6 – Rigó 5 összetételű csapat kezdett, míg csereként Móri 6(65.p. Peinlich helyett), Tornyai 7 (74.p. Farkas helyett) és Dencinger 0 (92.p. Varga helyett) kapott lehetőséget. Enyhén felhős időben, de fülledt melegben kezdődött 400 néző előtt a mérkőzés Horváth Patrik sípszavára (partjelzői Nagy Viktor és Imrő János voltak), a Bicske Tigers szurkolói csoport kis létszámú, de annál lelkesebb tagjai előtt. A 4. percben egy bicskei kontra volt az első említésre méltó esemény, ekkor Rigó pontos beadását Farkas fejelte 5 méterről a kapus kezébe. A 7. percben Bohner beadását mentette szögletre Nagy. A 10. percben tetszetős bicskei támadást láthattunk, Varga-Peinlich volt a labda útja, végül Erdős a kapus lőtte lábon. Két perccel később Bohner beadását Laki fejelte fölé.

A 14. percben Erdős lapos kiugratását Peinlich kissé elhamarkodottan 13 méterről durrantotta fölé. A 23. percben Erdős sárga lapja és egy sikertelen hazai szabadrúgás után következett az ivószünet. A 30. percben Nagy is besárgult egy csattanós fault után. A remekül záró bicskei védelem élvezetes, lüktető meccset eredményezett, ahol a vendégek is gyakran jelentkeztek veszélyes kontrákkal. A 37. percben Szegi életveszélyes baloldali szabadrúgása került szögletre, 3 perccel később ugyanő a bal kapufa mellé csavart. A 45. perc is Szegi sikertelen lövését hozta, majd a kétperces hosszabbításban sorozatos hazai szögletek után a vendégvédők csak üggyel-bajjal védekezték ki az ostromot.

Lüktető játékkal, de komolyabb helyzet nélkül folytatódott a második játékrész egészen az 56. percig. Ekkor egy keresztlabdát Mundi fejelt középre és Hamar 5 méterről védője szorításában a léc alá fejelt (1-0). Az 59. percben a kedvet kapó Mosonmagyaróvár növelhette is volna előnyét, de előbb egy megpattanó lövés ment mellé, majd egy beadás suhant el a fejek mellett. A 65. percben érkezett a születésnapos Móri és az ivószünet. A 71. percben Madarász tűzte rá éles szögből, 25 méterről, Heinrich bravúrral védett. A 74. percben Farkas helyett Tornyai érkezett és szemmel láthatóan felpörgött a Bicske közel félórán át passzív támadójátéka. A 77. percben lendületes vendégtámadás végén Tornyai adott be, Peinlich lekészítette Mórinak a játékszert, azonban Tamás 15 méterről a kapus kezébe lőtt.

A 85. percben Molnár alapvonali szabadrúgását Varga lőtte nagy helyzetben a védőkbe, egy perccel később jött a slusszpoén! Tornyai szánta el magát lövésre 22 méterről, a vendégek szerencséjére lövése megpattant Vadászon, mattolva így a kapust (1-1). A 91. percben Móri tette át Tornyainak a jobb oldalra, aki 10 méterről éles szögből fölé lőtt. A 92. percben még Dencinger váltotta Vargát, de az eredmény már nem változott. Keményen megdolgozott a Bicske az 1 pontért ezen a napon és rá is szolgált, mert helyzetei alapján és a mezőnyben sem játszott alárendelt szerepet. Vukmir Dragan 10. helyen álló alakulatára nyerhető 3 mérkőzés vár, legközelebb jövő vasárnap, szeptember 8-án 16.00 órakor hazai pályán a BKV Előre következik. 

Fotó: G&Zs Photo

Credobus Mosonmagyaróvár-Bicskei TC 1-1 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 700 néző

Vezette: Horváth Patrik

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bohner, Vadász, Farkas N., Darázs, Dobrovolszki, Czár, Szegi (Jasarevic, 53.), Laki (Kozma, 76.), Mundi (Bakos, 83.), Hamar Á. Vezetőedző: Király József

Bicske: Füstös – Adorján, Nagy T., Molnár V., Varga Z. (Dencinger, 91.), Madarász, Farkas M. (Tornyai, 73.), Erdős, Peinlich (Móri, 64.), Radó D., Rigó G. Szakmai igazgató: Dragan Vukmir

Gólszerzők: Hamar Á. (57.), ill., Vadász (öngól, 86.)

A Credobus Mosonmagyaróvár az NB III 5. fordulójában az újonc Bicskét fogadta a Wittmann Antal Parkban. Eseménytelen első félidő után az 57. percben Jasarevic beadását Mundi fejelte vissza Hamar Ádámnak, aki a kapuba bólintott. A 86. percben a csereként beálló Tornyai 23 méteres lövése Vadászról pattant be a mosonmagyaróvári kapuba. A szervezetten játszó Bicske megérdemelten szerezte meg az egyik pontot a tompán futballozó óváriak ellen.

Király József: – Nem érdemeltünk győzelmet, mert gyengén játszottunk. Sokan mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Csalódott vagyok az eredmény és a mutatott játék miatt is.

Dragan Vukmir: – Büszke vagyok a csapatomra, mert két vereséget követően ma remekül teljesített. Rászolgáltunk a döntetlenre, de akár többet is kihozhattunk volna a mai meccsből.

Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply