Bicskei TC – Tatabányai SC 2-2

A https://2060.blog.hu/ tudósítása:


A mérkőzés napján 67-ik életévét betöltő Nagy György technikai vezető ünneplésével kezdődött és végződött a szerdai program. Előbb a Bicske Tigers szurkolói csoport vezetősége, utóbb pedig a csapat köszöntötte a veterán sportvezetőt, aki fáradhatatlanul szolgálja több mint négy évtizede a bicskei klubot. Emlékezetes párharcot hozott tavaly júniusban a két csapat osztályozós párharca, hiszen a hazai döntetlen (0-0) után a tatabányai Grosics Gyula Stadionban 1-0-ás idegenbeli sikerrel jutott fel az NB III-ba Vukmir Dragan csapata. Ezt követően a volt NB I-es labdarúgó Bekő Balázs vette át a szakmai munka irányítását a bányászvárosban és idén is jó esélyük van magasabb osztályba lépni. Kérdés, hogy kapnak-e ellenfelet az osztályozókon (a több visszalépő megyei bajnok miatt általában nem minden csapatnak szükséges osztályozót vívnia a feljutásért – a Szerk.) és ha igen, milyen erősségű csapatot. 

Szerdán a BTC a Füstös – Erdős, Sötét, Lapos, Madarász – Dencinger, Sárközi N. – Farkas, Valentics, Peinlich – Móri összetételben kezdett, míg a második félidőben a Füstös – Erdős, Sárközi N., Sötét, Nagy – Dencinger, Varga, Fröhlich – Tornyai, Pölöskei, Török felállású csapat játszott. A nagy iramú első játékrész nem hozott gólt, annál többet  a II. félidő. A 49. percben gyors bicskei támadás végén Török remek beadását Tornyai 8 méterről kapásból lőtte a kapu bal oldalába (1-0). Hamarosan jött a válasz, az 56. percben egy jobb oldali beadást Gyürki vett le jól és 7 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-1).

A 68. percben Pölöskei indította a bal oldalon a remek formában futballozó Törököt, aki futtából 10 méterről bombázott a bal alsó sarokba (2-1). Most sem sikerült sokáig őrizni az előnyt, mert a 76. percben szögletből újra egyenlített a TSC! A beadást követően Soltész fejelte csapattársára, Sárközi Martinra a labdát, róla pedig a kapuba jutott a játékszer (2-2). A hátralévő időben már nem változott az eredmény, amely igazságosnak mondható, a mérkőzés pedig jól szolgálta a két csapat felkészülését. Szombaton 11.00 órakor Iváncsán, a Közép csoport 4. helyezettjének otthonában lép pályára a Bicskei TC.

Be the first to comment

Leave a Reply