Bicskei TC – Tatabányai SC 1-2 (0-0) Felkészülési mérkőzés

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf2252.JPG

Ezúttal sem sikerült a felkészülési mérkőzésén NB III-as ellenfelet legyőznie a bicskei alakulatnak, most azt a Tatabányát fogadta, amellyel már mindkét bajnokiját lejátszotta (0-0 ás 0-2 volt az eredmény) az NB III Nyugati csoportjában, így kézenfekvő volt a szomszédvárak egymás elleni főpróbája a tavaszi idényre. A bányászváros csapatát az a Bekő Balázs vezeti, akit a napokban már a MOL Fehérvárral is hírbe hoztak Márton Gábor menesztése kapcsán, a Bicskét pedig január 1. óta Csordás Csaba edzi (Móri Tamás pályaedzővel) és továbbra is keresi az ideális összetételt, játékstílust. Szombaton kora délelőtt a lassan feloszló ködben csapatunk a Szűcs – Horváth, Kákonyi, Vékony – Szabó B., Pekowski, Peinlich, Dencinger, Rétyi – Kürti, Németh J. összeállításban kezdett. Később csereként Mlinárcsik, Bajor, Sötét és Lencsés is szóhoz jutott.  

Hogy nem barátságos volt a találkozó, azt az is jelezte, hogy már a 41. másodpercben Peinlich kemény belépője okozott fájdalmat és némi kezelést ellenfelének. A 3. percben jobb oldali sarokrúgás után Németh kétszer próbálkozhatott lövéssel, az elsőt blokkolták, a második nagyon fölé szállt. A 7. percben egy jobb oldali beadást Árvai fejelt kapura, de Szűcs nem hagyta magát becsapni. A következő percben Kákonyi felszabadítási kísérletébe Árvai belelépett, de kapusunkat ez sem hozta zavarba, kiütötte a labdát. Meddő mezőnyjáték után a 36. percben Peinlich balról jobbal a 16-os sarkától lövésre szánta el magát, de a játékszer az oldalhálóban kötött ki. A 45+1. percben Szabó B. lódult meg a jobb oldalon, izmos lövése azonban a védőkről lepattant.

A II. félidő 4. percében egy jobboldali beadást követő kapura perdítést Szűcs lábbal mentett. Az 51. percben Peinlichet az alapvonaltól mintegy 20 méterre a jobb oldalon bántották, szabadrúgása a léc alá tartott, de Kunsági kiütötte, Németh J. ismételhetett, ám a kísérlet csúnyán fölé szállt. Az 59. percben a bal oldalról szabadrúgást rúghatott a vendég csapat, a beívelést a teljesen egyedül hagyott Németh A. 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelte (0-1). Négy perccel később egy remek keresztlabdát kapott Rétyi a bal oldalon, egy jó csel után 17 méterről a bal felső sarokba lőtte a labdát úgy, hogy a játékszer egy védő lábán is megpattant (1-1). Újabb négy perc elteltével egy labdavesztést követően gyors bal oldali támadást vezettek a vendégek, a beadást Szabó R. 10 méterről lőtte a hálóba (1-2).

A 78. percben Peinlich jobb oldalról elvégzett szabadrúgásáról a kapu előtt mindenki lemaradt. A 84. percben Szűcsöt tesztelték a vendégek, a bicskei hálóőr kiállta a próbát és szögletre mentett. A lefújás előtti percben Peinlich 20 méteres szabadrúgását üggyel-bajjal védte ezúttal már Ballai. Nem sikerült a főpróba, ismét sok volt az eladott labda, rossz helyezkedés a védekezésben, lassú és körülményes támadásvezetés. A helyzetkihasználásban viszont nem volt hiba, a baj csak az, hogy a gólon kívül gyakorlatilag nem alakított ki egyet sem a csapatunk. Nem lesz egyszerű dolga a BTC-nek a bajnokság folytatásában, az első éles fellépésre február 28-án vasárnap 14.00 órától kerül sor hazai pályán a VLS Veszprém csapata ellen. (tudósított: Venczel József, kép: Komjáthy Péter). 

Be the first to comment

Leave a Reply