Bicskei TC – Tatabányai SC 0-0

Forrás: https://2060.blog.hu/


Szomszédvárak rangadóját játszották vasárnap kora délután az NB III Nyugati csoportjában, az előrehozott első tavaszi fordulóban. Augusztus elején Bekő Balázs bányászcsapata visszavágott (2-0) a tavalyi osztályozó kudarcáért, most pedig Vukmir Dragan fiai zárt kapuk mellett szerettek volna revansot venni. Mindkét gárdát bőven sújtották sérülések és COVID-fertőzések a közelmúltban, így lehetőséghez jutottak ezúttal is fiatal, eddig kevesebb játékperccel rendelkező labdarúgók. A Bicskei TC a következő összetételben futott ki Szommer Attila sípszavára (partjelzői Illés Tamás és Álló Tibor voltak): 

Szűcs 6 – Mlinárcsik 6, Radó 6, Vékony 6 – Farkas M. 4, Dencinger 6, Pekowski 6, Lencsés 5 – Filipovic 4, Varga Z. 5, Németh J. 5. Csereként Peinlich 5 (62.p.) és Kürti 0 (78.p.) jutott szóhoz. Az egykor szebb napokat látott vendégcsapat már az első perc közepén szögletet rúghatott, eredmény nélkül, a következő jelentősebb eseményig még tíz percet kellett várni. Hajas nagy bal oldali bedobása után az egyedül hagyott Szabó az ötös sarka közeléből ellőtt labdája a túloldalon hagyta el a játékteret. A 18. percben Filipovic indításával Németh lépett volna ki, azonban a 16-oson kívülre kifutó Kunsági elrúgta előle a labdát, Farkas M. elé, akinek az ismétlési kísérlete gyengére sikerült. A 20. percben Soltészt bántották a hazai védők a kaputól 25 méternyire, a megítélt szabadrúgást Gyürki Szűcs kezébe rúgta. A 34. percben Filipovic Lencsésnek továbbított, a védőkről levágódó lövése után újra próbálkozhatott, de a labda mellé szállt. A 40. percben a nagy jobb oldali bedobást követően Szabó lőtt a kapu fölé. A 43. percben jelentős védelmi hiba után ismét Szabó lőhetett, Szűcsöt azonban nem hozta zavarba.

A 49. percben Katona 15 méteres lövését a hazai kapus kiütötte, Németh A. ismételt lövését már fogta. Három perccel később Lencsés a bal oldalon elfutott, beadását Filipovic a kapus kezébe fejelte. A 61. percben Radó szabálytalankodott a bal oldalon, 20 méterre a kaputól, Farkas V. mellé csavarta a szabadrúgást. Két perccel később Hajas cselezgetett keresztbe a 16-os előtt, átadását Farkas V. lőtte rá, de a védőkről az alapvonalon túlra került a labda. A 74. percben Varga jól sikerült jobb oldali beadását Filipovic elfejelte a kapu elől. A 79. percben Gyürki két jó csel után lőtt, Szűcs elvetődve védett. Két perccel később Peinlich két jó csel után került lövőhelyzetbe, Kunsági nagyot nyújtózva ütötte szögletre a labdát. A 85. percben Lencsés bal oldali beadása után egy kis kavarodás a vendég kapu előtt, aminek a végén Farkas M. mellé durrantott.

A 88. percben Dencinger jó ütemű átadását Peinlich 18 méterről lőtte a kapus kezébe. Alacsony színvonalúra sikerült a két csapat ütközete, amiben szerepet játszhatott a játéktér szezonvégi állapota is. Nagy veszélybe nem került egyik kapu sem a 90 perc alatt, így a pont osztozkodás megfelelt a játék képének. Már a mérkőzés előtt lemondta a Nagyatádi FC a december 6-ra kisorsolt bicskei vendégjátékát (vélhetően 3-0-ás gólaránnyal a Bicskei TC fogja megkapni a 3 pontot), így a mostani volt az őszi szezon utolsó bajnokija a fejér megyei csapatnak. A stabil középcsapatként szereplő BTC őszi teljesítményéről részletesebb értékeléssel később jelentkezünk. Az egyesület köszöni szurkolóinak, külön a Bicske Tigers szurkolói csoport tagjainak is, hogy kitartottak ebben a nehéz, de sikerekben nem szűkölködő időszakban a csapat mellett. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)

Be the first to comment

Leave a Reply