Bicskei TC – Pápai Perutz FC 1-0

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf1819.JPGNem igazán tett jót a bicskei játéktérnek a délelőtti enyhe zivatar, így mély, de azért játékra alkalmas talaj fogadta az NB III Nyugati csoportjának két rivális csapatát, amelyet mindössze 2 pont és 2 helyezés választott el a forduló előtt egymástól. Maszk viselésére felszólító tábla fogadta a nézőket Bicskén az elmaradhatatlan hőmérőzéssel együtt, de ez talán senkinek nem okozott gondot az egyre súlyosabb adatokat produkáló járványhelyzetben és a két komoly derbit  (Barcelona-Real Madrid, Ferencváros-Újpest) felvonultató szombati nap után. A ménfőcsanaki idegenbeli sikert követően Vukmir Dragan nem sokat változtatott sokat csapatán és a Kertész 6 – Kákonyi 6, Radó 7, Sötét 7, Vékony 7 – Pekowski 6, Dencinger 7, Lencsés 6 – Peinlich 6, Varga Z. 6, Kürti 6 összetételben küldte pályára a BTC-t. Csereként Varga Zs. 0 (66.p.), Török 0 (71.p.) és Farkas 0 (90.p.) kapott lehetőséget. 

Támadólag lépett fel a hazai csapat, a 3. percben Varga Z ellen szabálytalankodtak a vendég védők a kaputól 22 méterre, a megítélt szabadrúgást Peinlich fölé lőtte. A 6. percben Peinlich-Dencinger, aztán újra Peinlich volt a labda útja, akinek a beadási kísérlete szögletre került, a beívelés Sötétről kifelé pattant. Még ebben a percben újabb sarokrúgást végezhetett el a BTC, amiről Lencsés centikkel maradt le a kapu torkában. A 11. percben Hanzl bal oldali szabadrúgását Zsirai fejelhette, de a kísérlet mellé sikeredett. A 13. percben Böröczky jobb oldali nagy bedobását Hanzl fejelte mellé.

Feljött a Pápa, a 22. percben Vékony szabálytalankodott az alapvonaltól 22 méternyire, Hanzl lövését Kertész biztos kézzel fogta. Két perccel később jobb oldali szöglet után a kipattanót Skriba lőtte a léc fölé. A 27. percben Böröczky futott el a bal oldalon, beadását Irmes fejelte kapura, de Kertész kiütötte a labdát. A 29. percben Dencinger átadása egy pattanás után Varga Z. elé került, de kissé elkapkodott lövését Horváth B. könnyen védte. A 36. percben Varga Z vezette keresztbe a labdát, majd Dencinger elé passzolt, aki a kapu mellé emelt. A félidő lefújása előtti percben Varga Z Kákonyi elé tálalt, aki centikkel lőtt a kapu mellé.

Alig kezdődött el a II. félidő, amikor Varga Z a kelleténél eggyel többet próbált cselezni, sikertelenül, így odalett a gólszerzési lehetőség. A 49. percben Kákonyi visszagurított labdáját Lencsés lőtte rá, a védők önfeláldozó módon bevetődve mentettek. Az 52. percben Kürti baloldali szögletét Vékony mellé fejelte. Az 54. percben egy jobb oldali beadást követően Skriba 20 méterről csúnyán fölé lőtt. Az 58. percben Kürti baloldali sarokrúgását Kákonyi lőtte kapura, a vendég hálóőr nagy bravúrral mentett újból szögletre, amelyet követően Peinlich fölé durrantott. A 64. percben Kürti futott el a bal oldalon, beadása után Dencinger szúrta rá a labdát, ami a bevetődő védőkről Peinlich elé pattant, ő pedig a kapu bal oldalába helyezett (1-0).

Ezután nagy erővel próbálkoztak a vendégek, Koronczai jobb oldali beadását bravúrral mentette Kertész a 77.percben. A 80. percben Benecz 20 méteres nagy erejű lövését másodszorra fogta a hazai kapus. A gyors ellentámadásokat az utolsó pillanatokban rendre elvétették a hazai támadók, előbb Török passzolt hosszan Varga Z-nek, majd Dencinger labdáját Török lőtte gyengén kapura, így az eredmény nem változott a hátralevő időben. 95 percnyi játék után is megérdemelt győzelmet aratott a BTC a jó erőkből álló, egykor szebb napokat látott Pápai Perutz FC csapata ellen. A játék lényeges elemeiben jobbat nyújtott a hazai gárda, több helyzetet dolgozott ki, hibátlanul védekezett és megérdemelten söpörte be a küzdelmes találkozón a 3 bajnoki pontot. A sikerre ugyancsak rászolgált a végig lelkesen szurkoló Bicske Tigers szurkolói csoport is. Folytatás jövő vasárnap 13.30-kor a THSE-Szabadkikötő SE otthonában. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply