Bicskei TC – Komárom VSE 1-1 (0-0)

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf5011.JPGTavaly augusztus közepén a két vereséggel indított bajnoki idénykezdet, illetve a 10 hónapos idegenbeli sikertelenségi széria után éppen Komáromban sikerült a feltámadás (2-1), ezért – és a két csapat között a tabellán lévő 9 helyezésnyi különbség miatt is – joggal gondolhatták a bicskei szurkolók, hogy “fix hazai”, azaz biztos győzelemmel kecsegtető találkozóra látogatnak ki a Kerecsendi Kiss Márton utcába vasárnap délután. A  szél is elállt a mérkőzés kezdetére, így szinte tökéletes februári fociidőben csapatunk a Szűcs – Grabant, Lapos, Vékony, Gaszner – Bori, Dencinger, Popovics – Kovács Á., Wágner, Molnár összeállításban kezdte az első valóban tavaszi hazai meccsét (decemberben ugye már volt egy előrehozott forduló) a héten elhunyt Fradi-legenda, Dr. Fenyvesi Máté emlékére tartott rövid gyászszünetet követően. 

Érdekesség, hogy a vendégvédelem tengelyében pályára lépett (majd a mérkőzés hajrájában tizenegyest is érően ki is állíttatta magát) az a Horváth Marcell, aki a tavalyi idényben még Bicskén futballozott és a Kelen SC-nél tett őszi kitérő után kezdte a tavaszt Komáromban. A kezdést követően rögtön támadólag lépett fel a BTC, ennek eredményeképpen a 3. percben Popovics remek indításával Kovács Á. kilépett, ám nagy helyzetben 12 méterről az elvetődő kapust találta telibe, az újrázást már fogta a hálóőr. Két perccel később újra Popovics brusztolt meg a labdáért, ismét Kovács Á-t hozta játékba, de 10 méteres lövésébe beleléptek a védők. A 21. percben Szűcs és Vékony összeügyetlenkedtek egy lehetőséget a vendégeknek, de utóbbi végül javított.

A 25. percben Dencinger indította Grabantot, aki elfutott a jobb oldalon, beadását pedig Wágner fejelte kapura, sikertelenül. A 34. percben Kovács Á. erőszakos labdaszerzése után Molnárnak továbbított, aki nagy helyzetben 14 méterről a kapus lábát találta el. A következő percben Popovics átadásával Wágner elfutott, beadását Molnár akrobatikus mozdulattal próbálta a kapuba juttatni, de ő sem járt sikerrel. A 39. percben Gaszner beadásába kézzel ért az egyik vendégvédő a 16-os oldalvonalánál, a szabadrúgást szöglet követette, ami után Vékony gyanús körülmények között került a földre, Dobai játékvezető azonban nem látott okot a beavatkozásra. Két perccel a a félidő vége előtt Bori 25 méteres lövését biztos kézzel fogta Bánfalvi.

Nagy vendéghelyzettel kezdődött a második játékrész, egy védelmi hibát követően Végh léphetett ki, de hosszan szöktette magát, így Szűcs könnyedén szedhette fel a labdát. Nem sokkal később Bori 30 méteres szabadrúgása kerülte el a komáromi kaput.Az 59. percben újabb zavar a hazai védelemben, de a vendégek elvacakolták az ajándék lehetőséget. Egy óra játékidő elteltével hosszú sérülése után pályára lépett a feltünően aktív, de megsérülő Molnár helyett Sóron, aki belépésként mindjárt lövésre vállalkozott a bal oldali 16-os sarkától, a jobb alsó sarokba tartó labdát üggyel-bajjal fogta a kapus. A következő percben tetszetős Grabant-Sóron összjáték után előbbi a jobb oldalról beívelt, Wágner 5 méteres fejesét azonban védte Bánfalvi. A 66. percben pályára lépett Vörös, valamint Mlinárcsik, Kovács Á. és Popovics helyére. A 70. percben Végh készítette le a labdát Göblyösnek, aki 20 méterről fölé bombázott.

A 75. percben Horváth M. kiállítást érően buktatta a 16-oson belül Sóront, a megítélt büntetőt a sértett biztos lábbal értékesítette (1-0). Az emberhátrányban sem adták fel a vendégek, a 82. percben egy felesleges szabálytalanságot követően a jobb oldalról átívelt labdát Köles visszafejelte, a berobbanó Tóth pedig két lépésről a kapuba passzolt (1-1). Három perccel később Végh 10 méterről fölé durrantott, majd a hosszabbítás első percében Wágner jobb oldali beadását Dencinger ügyetlenkedte el, meccslabda volt ez is. A mérkőzés nagy részében védekezésben lévő vendégek ellen nem sikerült megtartani a nehezen megszerzett vezetést. Könnyelműségéért és bizonytalanságáért (védekezésben és támadásban egyaránt) két ponttal fizetett a Bicskei TC, ami fájó, hiszen a mérkőzés szinte végig fölényben játszott. A javítás lehetősége vasárnap, február 27-én 16.00 órától következik újra hazai pályán, a szomszédvárak derbijén a Puskás Akadémia II. csapata ellen. (Tudósított: Venczel József, kép: Komjáthy Péter)

Be the first to comment

Leave a Reply