Bicskei TC – FC Nagykanizsa 1-1

Forrás és fotók: https://2060.blog.hu/


dscf1726.JPG

Folytatódott a Nagykanizsai Fenegyerekek és a Bicske Tigers szurkolói csoportok sportbaráti története, mégpedig egy vasárnap déli közös bográcsozással. Kiss Csaba bicskei vezérszurkoló séfként vezényelte le a remek babgulyás elkészítését, majd a tábor ismét fergeteges szurkolását a küzdelmes mérkőzésen. Tipikus háromesélyes találkozóról szóltak az előzetes esélylatolgatások, hiszen 1 éve ugyanitt a vendégek nyertek (1-3), ám a pandémia előtti utolsó, már zárt kapus kanizsai bajnokin 0-0-ás döntetlen született. Szeles, napos időben sorakoztak fel a csapatok a kezdéshez Héra Csanád sípszavára, akinek partjelzői Molnár Alex és Nagy Barnabás voltak. Sérülések miatt Vukmir Dragan több poszton is változtatott a megszokott kezdőcsapatán, amely így festett: 

Szűcs 7 – Vékony 6, Mlinárcsik 6, Horváth 6, Török 6 – Kákonyi 6, Dencinger 7, Lassú 5 – Farkas 5, Varga Z. 6, Filipovic 5. Csereként Kürti 5 (46.p. Török helyett), Lencsés 6 (46.p. Lassú helyett), Németh 0 (69.p. Filipovic helyett) és Peinlich 0 (72.p. Kákonyi helyett) jutott lehetőséghez. Már az első percben szükség volt az egészségügyi személyzetre, ugyanis Vass fejelt kapura, ám közben ütközött az egyik hazai védővel, végül mindketten gyorsan meggyógyultak. A 6. percben még nagyobb volt a baj a hazai kapu előtt, egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást Kovács fejelt a jobb oldali kapufára, a kipattanót pedig fölé durrantotta. Még ugyanebben a percben Horváth B. nagy erővel lőtt 22 méterről mellé.

A 18. percben Vass két jó csel után nagy helyzetben 10 méterről próbálkozott gólszerzéssel, Szűcs azonban remek vetődéssel szögletre mentett, a sarokrúgást követően Béli kissé oldalról eleresztett löketét hatástalanította a bicskei hálóőr. A 21. percben Kákonyi és Farkas szereztek labdát közös erővel, előbbi lövésszerű beadását azonban Borsi elcsípte. A 24. percben Béli szabadrúgását Horváth B. mellé fejelte. A következő percben Kákonyi Lassút hozta játékba, aki a 16-os előtt a lövés pillanatában gyanús körülmények között elesett, a játékvezető mégsem látott okot a beavatkozásra. Félóra elteltével Kákonyi éles jobb oldali beadása nem lepte meg a vendégek kapusát. A 42. percben Török M. futott el a bal oldalon, beadását követően Kovács csak szögletig jutott.

Vukmir mester tőle szokatlan módon kettőt is cserélt a szünetben, kihasználva az MLSZ péntektől érvényes, 5 cserelehetőségre és 12 cserejátékos kispadra ültetésére vonatkozó szabályozását. A második félidő jól indult a hazai csapat számára, Varga Z. a térfél közepétől, kicsit jobbról ívelt be szabadrúgást, nagy kavarodás után a frissen beállt Lencsés közvetlen közelről, a védők érintésével a kapu bal oldalába vágta a labdát (1-0). A 62. percben egy nagy védelmi hiba után Béli lőtt 14 méterről a hazai kapu mellé. A 64. percben Varga Z. egy jó csel után beadott, de a megpattanó labda sem hozta zavarba a kapust, aki szögletre mentett. Egy perc elteltével villámgyors, formás támadást követően ismét egy cserejátékos, Lőrincz kilépett a védők közül és balról, 10 méterről, laposan a hosszú sarokba lőtt (1-1).

A 86. percben Varga Peinlichhez továbbított, aki 20 méterről fölé bombázott. Két perccel később Mlinárcsik átadása után Kürti lőtt 22 méterről fölé. A hajrában az eredmény már nem változott. Lüktető, küzdelmes találkozón igazságosnak mondható a döntetlen, bár valószínűleg mindkét csapat hiányolja a további 2 pontot, a Bicskéből hiányzott az átütő támadójáték, a kanizsaiak pedig valamivel több helyzetük nagy részét igen pontatlanul fejezték be. A Bicske a 11., a Nagykanizsa pedig egy hellyel mögötte, 2 pont hátránnyal várja a folytatást. A következő fordulóra a válogatott mérkőzés miatt szombaton lesz, 15.00 órakor Gárdonyban lép pályára a BTC. (Tudósított: Venczel József, fotók: Komjáthy Péter).

120883600_3370055236364679_969577687432969881_o.jpg

Be the first to comment

Leave a Reply