Bicskei TC – Dabas Gyón FC 1-1 (0-1)

Forrás: https://2060.blog.hu/


A szerdai gyirmóti kirándulás (1-5) után szombaton a Dabas-Gyón FC csapatát fogadta a Bicskei TC. A két csapat közel azonos helyen végzett csoportjában (Nyugat 10. és Közép 9.) a márciusban lezárt NB III-as bajnokságban, így szoros küzdelmet várt a kilátogató szép számú közönség. A bőséges éjszakai égi áldást követően a játéktér kissé mély talajú lett, de meglepően jól bírta a megpróbáltatást a kétszer negyvenöt perc alatt. Závotka Csongor játékvezető kezdő sípszavára az eső is elállt. Csapatunk a Haála – Bajor, Mlinárcsik, Radó, Valentics – Marticsek, Lassú, Peinlich, Lencsés – Németh, Török összeállításban kezdett. Némi meglepetésre az Aczél Zoltán által dirigált vendégek kaptak előbb lábra, ennek eredményeként Szabó nagy lövését kellett menteni kapusunknak. Mintegy negyedóra elteltével feljött csapatunk, a 22. percben Török remek labdájával Németh lépett ki, a menteni akaró vendégvédő azonban felvágta. A büntetőt Lassú végezte el, félmagas jobbra tartó lövését a vendég kapus kiütötte, az ismétlés pedig mellé szállt. A 30. percben Peinlich 20 méteres “izmos” lövését hatástalanította a Dabas-Gyón portása. Két perc elteltével Molnár eresztett el lövést 22 méterről, ami alig kerülte el a kaput. A 38. percben nem tudott menteni a hazai védelem, a labda Peres elé pattant, aki az ötös bal oldali sarkáról lőtt, Haála reflexszerűen beleütött, de kezéről a labda a gólvonalon túlra jutott (0-1). A megsérülő Török helyére a rangidős Móri lépett a pályára. Az I. félidő utolsó eseményeként Molnár lőtt 22 méterről, kissé balról, de fölé szállt a játékszer.

A II. félidőre a kapus kivételével az egész csapatot lecserélte Vukmir mester, így a Haála – Gál, Sötét, Horváth, Madarász – Dencinger, Varga Zs. – Kákonyi, Farkas, Varga Z. – Kürti összeállításban folytatta a meccset. Gyorsan jött az egyenlítés! A 47. percben Dencinger ívelt a 16-osra a félpálya közeléből, Farkas fejjel tovább csúsztatta a labdát Varga Z-nek, aki egy igazítás után a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). Három perccel később Varga Zs. próbálkozott, de nagy erejű lövését a védők blokkolták. A 61. percben egy bal oldali beadást pazar mozdulattal szelidített meg Kákonyi, kapásból ellőtte, de a betömörülő vendégvédőkben elakadt a labda. A 65. percben Ablonczy mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát, kapusunk szögletre mentett. A 68. percben Farkas- Kákonyi volt a labda útja, utóbbi mellé lőtt. A 71. percben Kürti baloldali beadása után Farkas lövési kísérlete igen rosszul sikerült.

A 83. percben Varga Zs. a jobb oldalon az őrületbe kergette cseleivel a vendégeket, de a beadása a léc tetejéről pattant az alapvonalon túlra. A találkozó utolsó eseményeként Farkas készítette le a játékszert Varga Zs-nak , akinek lövése mellé szállt. A II. félidei felállás jóval pörgősebb, mozgalmasabb produkciót eredményezett. Jobban gurult a labda és több helyzetet alakított ki a hazai csapat, de a kínálkozó lehetőségek sorra kimaradtak. A játék képe alapján igazságos eredmény született, de gólveszélyes helyzetei inkább a BTC-nek voltak. A csapat továbbra is hadilábon áll a tizenegyes rúgásokkal, 3 nap alatt már a második maradt ki, ezúttal lélektani pillanatban, 0-0-ás állásnál. Az augusztus 2-án vasárnap 17.30-kor Tatabányán induló bajnoki sorozatban további javulásra lesz szükség a sikeres szerepléshez. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply