Bicskei TC – Credobus Mosonmagyaróvár 1-3

Forrás és fotó: https://2060.blog.hu/


dscf1459.JPGA tavalyi csonka bajnokságban a Kisalföldön találkozott a két együttes és akkor küzdelmes döntetlen (1-1) született Tornyai 86. perces megpattanó lövésével. Most sem számított sétagaloppra Vukmir Dragan nagy menetelésben lévő csapata (6 nap alatt 3 tétmérkőzést játszanak), amely ezúttal a Szűcs 5 – Kákonyi 4, Mlinárcsik 5, Sötét 5, Madarász 5 – Dencinger 5, Lassú 4 – Peinlich 5, Varga Z. 5, Lencsés 4 – Filipovic 5 összetételben vonult ki a pályára Gál Péter sípszavára (partjelzői Szabó Dániel és Török Katalin voltak), csereként Farkas 4 (63.p. Filipovic helyett), Varga Zs. 4 (63.p. Peinlich helyett) és Török 0 (75.p. Lassú helyett) kapott lehetőséget. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a napokban súlyos betegség után, 66 éves korában elhunyt törzsszurkoló (egyben Valencsik Melinda BTC-munkatárs édesapja), Valencsik Zoltán emlékére. 

A hazaiak számára álomszerűen kezdődött a mérkőzés, hiszen a 3. percben Varga Z. kapott labdát az ellenfél térfelén, két jó csel, majd egy igazítás után a kapu bal oldalába lőtt 15 méterről úgy, hogy Heinrich csak beleütni tudott a jól helyezett lövésbe (1-0). A 6. percben Szalka szánta el magát lövésre mintegy 25 méterről, méterekkel célt tévesztett a kísérlet. Három perccel később Illés baloldali szabadrúgását Debreceni fejjel csúsztatta a kapuba, de lesről. A 36. percben Dencinger indította Peinlichet, aki az alapvonalról beívelt, jócskán hosszan. A 43. percben Dencinger indította hosszú labdával Kákonyit, de Heinrich a kapujából messzire kifutva mentett.

A II. félidő első percében Madarász futott el a bal oldalon, beadását Filipovic próbálta kapura fejelni sikertelenül. Az ellentámadásból Szalka visszagurítását Horváth lőtte a 16-osról mellé. Az 53. percben Szalka ismét a bal oldalról adott vissza, Takács pedig 18 méterről a késlekedő védők közül a bal kapufát is érintve lőtt a hálóba (1-1). Még ki sem örülték magukat a vendégek, jött egy újabb hazai védelmi rövidzárlat, amit Laki használt ki, jól eltalált lövése a kapu jobb oldalában kötött ki (1-2). Rendesen sokkhatás alá került a Bicske, hiszen a behúzhatónak látszó meccsben pillanatok alatt fordítottak a vendégek! 

A 69. percben Illés beadását követően csak nézték a hazai védők, ahogy Laki 14 méterről a hálóba lőtt (1-3). A 77. percben Varga Z. sarokrúgását Farkas fejelte mellé. A 80. percben Mlinárcsik lódult előre, 25 méteres lövése azonban mellé szállt. A 86. percben Varga Z. Farkast indította, aki elvétette a lehetőséget, majd Farkas jobboldali beadásáról Varga Z centikkel maradt le. A 88. percben Kákonyi tört előre, beadását a kapunak háttal álló Török elől Varga Z ellőtte, de a vendég kapus fogta a lövést. 

Ellentétes, sőt ellentmondásos félidőket produkált ezúttal a Bicske, talán a gyors vezetés túlságosan is megnyugtatta a csapatot. Ez a Mosonmagyaróvár van annyira jó csapat, hogy vesztes állásból is “kiküzdjön” egy fordítást, vélhetően a bajnokság végén is ott lesznek az élmezőnyben. Alaptétel, hogy ennyi súlyos védekezési, helyezkedési hibával nem lehet mérkőzést nyerni és néhány játékosnál a frissesség hiánya csak azért aggasztó, mert a bajnokság egynegyede sem telt el. Ahogy az MTE-ben megvolt a lelkierő a fordításra, a BTC-t padlóra küldte a 2 perc alatt kapott dupla és semmi sem sikerült a továbbiakban – a BTC-tábor folyamatos és ütemes biztatása ellenére sem.

Búslakodásra ezúttal sincs idő, mert szerdán 18.30-tól következik a Komárom VSE ellen COVID-19 fertőzés miatt elhalasztott bajnoki pótlása, nincs mese, nyerni kell! Szombaton 15.00 órától pedig Szombathelyen a Király SE elleni Magyar Kupa főtábla-mérkőzésen lép pályára a BTC. 

Be the first to comment

Leave a Reply