Bicskei TC – BVSC Zugló 2-1 (0-1)

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf4673.JPG

Borús hangulatban, influenzás betegségekkel sújtva készült a bicskei csapat a listavezető BVSC-Zugló elleni bajnoki összecsapásra. A fejér megyeiek tettek egy próbát a mérkőzés elhalasztására, azonban az ellenfél kérésüket nem fogadta el. A bő fél csapatnyi beteg (akik egyébként a mérkőzést megelőző napokban nem is edzettek) nagy részét végül pályára állította Csordás Csaba szakmai igazgató, mellettük azonban Hirman játéka kiállítás, míg Madarászé 5 sárga lapja miatt eleve nem jöhetett szóba. A két szurkolótábor az emlékezetes nyári bicskei szurkolói labdarúgó torna óta közeli kapcsolatban áll egymással, így baráti sörözéssel kezdődött, majd zárult a vasárnap számukra. Buzsáky Ákos fővárosi gárdája veretes mérleggel, csoportelsőként érkezett Bicskére, hiszen mindössze 1 vereség és 2 döntetlen jelentett “szeplőt” kiváló őszi mérlegükön, míg a BTC motivációja – győzelem esetén – a két hete egyszer már “megízlelt” 7. hely visszafoglalása volt. Az előzmények ismeretében az ütközet toronymagas esélyese a BVSC-Zugló volt, aztán mindkét csapat jócskán tett róla, hogy boruljon a papírforma… 

A villanyfényes bajnokira csípős, hűvös időben Gáspár András játékvezető szólította pályára a csapatokat (partjelzői Gyürüsi Péter és Farkas Gergő Zoltán voltak). Kaposvári hibája után Kovács Dánielt Szűcs Lajos váltotta a bicskei kapuban, így a kezdő a következőképpen festett: Szűcs – Grabant, Lapos, Vékony, Gaszner -Mlinárcsik, Popovics, Dencinger – Lassú, Molnár – Sóron összeállításban indult csatába együttesünk. A vendégcsapat kezdte jobban a meccset, két elvacakolt szabadrúgás után a 8. percben Szilágyi a harmadik kísérletével mintegy 30 méterről a kapufák bal felső sarkát találta telibe. A 16. percben Molnár szerzett labdát a bal oldalon, beívelését Sóron 6 méterről fejelte kapura, de a próbálkozás nem okozott gondot a vendégkapusnak. A 19. percben a balról bepasszolt labdát Erdélyi Szalánszkinak továbbította, aki 17 méterről, középről a kapu jobb oldalába bombázott (0-1).

A 24. percben Molnár a bal oldalról befelé cselezett, majd 10 méterről lőtt, Kovács szögletre mentett. A 36. percben az ideje jó részét a térfele közepén töltő vendégkapus “elszórakozta” a labdát, Sóron megszerezte, majd bő 30 méterről a kapu mellé gurított. Nagy lehetőség maradt ki! Három perccel később Sóront akadályozták szabálytalanul a bal oldalon, az alapvonaltól öt méterre. A szabadrúgás nem sikerült, sőt az ellentámadásból három a kettő ellen vihették a labdát a hazai kapura, de Szilágyi lövését a közben visszaérő védőink blokkolták.. A 43. percben Popovics emelt a 16-oson belülre Dencinger elé, de a kapus volt kedvezőbb helyzetben, így övé lett a labda.

A vendég gól után kiegyenlítettebb lett a játék és ez a tendencia a II. félidőben is folytatódott. Az 54. percben a gólhelyzetet kiharcoló Sóront Takács a 16-oson belül földre vitte, a játékvezető habozás nélkül 11-est ítélt és kiállította a vétkest. A büntetőt a sértett nagy nyugalommal a kapu jobb oldalába lőtte (1-1). Tíz perccel később Molnár szerzett újból labdát az ellenfél 16-osánál, egy csel után 10 méterről tüzelt, Kovács kiütötte éppen Lassú elé, aki a kissé felpattanó labdát a léc fölé vágta. A 61. percben az addig jól teljesítő, először kezdő Molnárt Németh váltotta. A 64. percben trükkös sarokrúgás után Popovics 15 méteres lövését blokkolták a vendégek, ismét egy gyors ellentámadás következett, Nádor elfutott a jobb oldalon, majd átadását Szalánszki 15 méterről az “égbe”lőtte. A 73. percben Lassú helyett Peinlich lépett a pályára. A 79. percben a bal oldali, röviden legurított kisszögletet Peinlich ívelte középre, a védőkről kipattanó labdát Németh állítgatás nélkül, 18 méterről, óriási erővel a kapu bal oldalába bombázta (2-1).

A hátralevő időben nagy erőket mozgósított a BVSC, de egy kevés veszélyt okozó 25 méteres szabadrúgáson kívül – amit a gólkirály-jelölt Kokenszky lőtt és a sorfalról pattant szögletre – nem volt esélye az egyenlítésre. A 3 perces hosszabbításban még pályára lépett Sóron cseréjeként az alig több, mint tizenhat éves Nagy is. Bekövetkezett az, amire senki számított, a Bicske leküzdötte  a 12 helyezésnyi különbséget és hatalmas meglepetésre – különösen a kiállítás utáni egyértelmű, domináns játékával, igen jó iramú mérkőzésen legyőzte a listavezetőt. Ezen a napon hatalmas szívvel és – talán az előzmények hatására – kettőzött erővel küzdöttek a hazaiak és teljesen megérdemelten tartották otthon a 3 pontot. A BVSC-Zugló az első félidőben eldönthette volna, a másodikban viszont már nem volt esélye. Nyílttá vált az aranycsata is, hiszen a Mosonmagyaróvár az élre állt jobb gólkülönbségének köszönhetően, ám továbbra is szoros a verseny az NB III Nyugati csoportjában a bajnoki tabella minden régiójában. Folytatás november 21-én vasárnap 13.00 órától Nagykanizsán(tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)

Be the first to comment

Leave a Reply