Bicskei TC – BKV Előre 3-0

Forrás és fotó: https://2060.blog.hu/


Valamikor a koronavírus-veszélyhelyzet idejére tervezték, végül szerdán avatták fel tétmérkőzésen a Bicskei TC Sporttelep füves centerpályájának világítását. A több mint 750 lux fényerővel, 80 ezer watt teljesítménnyel és 40 db lámpatesttel működő rendszer a második félidőben adott igazi meccshangulatot, miközben az első játékrészben még napsütésben küzdöttek a csapatok. A szerdai ellenfél az a BKV Előre volt, amely meglepetésre vasárnap 2-1 arányban legyőzte a forgalmi dugó miatt késve érkező FC Nagykanizsát – megszerezve ezzel első győzelmét. A hétköznapi időpont ellenére szép számú közönség előtt futottak ki a csapatok Kubicsek Máté sípszavára (partjelzői Perák András és Jakab Bálint voltak) és itt voltak a következő ellenfél, az Érdi VSE videóelemzői is. 

Betegségek és formaingadozás miatt Vukmir Dragan szakmai igazgató ezúttal is változtatott a kezdő tizenegyén, amely a Szűcs 7 – Kákonyi 7, Mlinárcsik 6, Sötét 7, Madarász 7 – Farkas 7, Lassú 6, Lencsés 7 – Kürti 7, Varga Z. 7, Peinlich 7 összetételben állt ki. Csereként Filipovic 0 (72.p. Peinlich helyett), Radó 0 (72.p. Lassú helyett) és Török 0 (82.p. Kürti helyett) jutott játéklehetőséghez. A 6. percben Lassút rántották le az alapvonaltól mintegy 25 méterre, a megítélt szabadrúgást azonban Kürti alaposan mellé lőtte. A 18. percben Kürti elfutott a bal oldalon, az alapvonaltól vissza gurított, a labda némi tűzijáték után Farkas elé pattant, aki 14 méterről egy igazítás után lőtt a kapu bal oldalába (1-0).

A 25. percben Mlinárcsik hosszú labdával indította Peinlichet, akinek elfutás utáni beadása elsuhant a csatárok előtt. A 32. percben Szabó M. két csel után 30 méterről csúnyán fölé durrantott. Az ellentámadásnál Kürti kiharcolt egy beadást, Peinlich fejesét pedig Czuczi bravúrral védte. A 38. percben Peinlich futtatta Farkast a jobb oldalon, akinek jól sikerült beadását a berobbanó Kürti kapásból a kapus feje fölött bombázta a léc alá (2-0). A 44. percben Szegő átadását Wágner próbálta a kapuba juttatni, de Sötét az utolsó pillanatban mentett előle, majd Farkas jobb oldalról emelte be a labdát, az érkező Lassú elől Czuczi kivetődve mentett.

A 48. percben Lassú futott el a bal oldalon, beadását a kapus lekapta, majd az indítása után némi zavar támadt a hazai védekezésben, Farkasnak utolsó emberként kellett menteni. A 63. percben Szabó M. bal oldali beadását Tóth teljesen tisztán fejelhette, jócskán mellé. A 72. perc Szücs kapusé volt, előbb Csanálosi, majd Wágner lövését hárította. A 75. percben Filipovic Vargát indította, aki a tisztán érkező Kürti elé passzolt, ő azonban óriási helyzetben fölé lőtt. A 80. percben egy jobb oldali szögletet az egyedül hagyott Stefán fejelt mellé. Két perccel később ugyanő 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda centikkel a léc fölött hagyta el a játékteret. A 92. percben Filipovics jó ütemben továbbított a csereként nemrég beállt Töröknek, aki egy remek megkerülő csel után a jobb oldalról, 15 méterről a hosszú sarokba lőtt (3-0).

Némi fásultsággal kezdte a hazai csapat a mérkőzést 3 nappal a balatonfüredi bajnoki után, azonban a vezetés felrázta a bicskei játékosokat és végig dominálva megnyugtató előnnyel zárták az első játékrészt. A második félidőben a biztos előny tudatában kissé visszavett a tempóból a BTC, becsóülettel próbálkozott a vendég csapat, hol a védőknek, hol Szűcsnek kellett bravúrt bemutatva menteni az utolsó pillanatban. A játékvezető által jelzett hosszabitásban Filipovic és Török pazar megoldásával lezárta a meccset. A végig lelkesen drukkoló-doboló Bicske Tigers szurkolói csoport támogatásával teljesen megérdemelt bicskei siker született az ezúttal halványabb közlekedésiek ellen, hétvégén rangadó következik, Érdre látogat vasárnap 17.30-kor a 6. helyre felzárkózó Bicskei TC. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply