Betekintés a megyei 1. osztályok élmezőnyébe 4. rész

Sorozatunk 4. részében is körbejártuk mely csapatok lehetnek esélyesek feljutni az NB3-ba. Utoljára Komárom-Esztergom és Veszprém megyében rajtol el a bajnokság hétvégén.

Varga Zoltán összeállítása


A TSC gárdája: Fotó: Tatabányai SC Labdarúgó szakosztály Facebook

Komárom-Esztergom:
A hétvégén induló bajnokság rögtön rangadóval indul! A bajnokságot vezető Tatabányai SC a 2. helyezett OBSK Oroszlány vendége lesz. A Sebestyén Ferenc edzette OBSK 37 pontot gyűjtött, a TSC 39-et. Őszi tatabányai mérkőzésükön az oroszlányiak 2-1-es győzelmet arattak. A góllövőlistát vezető Kiprich Dániel (23 gól) a téli szünetben éppen Oroszlányból igazolt Tatabányára. A 3. helyezett Sárisápi BSE nem valószínű, hogy beleszólhat a bajnoki cím sorsába, 26 pontot szereztek.
Mint ismeretes a Tatabánya FC-t 2017 tavaszán kizárták az NB3-as bajnokságból, anyagi problémák miatt. Az olasz többségi AGS és a kisebbségi tulajdonos önkormányzat között vita alakult ki. Az olaszok csak ígérgettek, elmaradt tartozások, bérek miatt többen feljelentették a klubot. Az önkormányzat látva a problémákat már előtte a megye 3. osztályban induló TASK köré szervezte a tatabányai labdarúgást. Innen indulva TFCE néven előbb a megye 3-as majd megye 2-es bajnoki cím után készen állnak az NB-s térképre visszakerülni, az egykori remek játékos P. Nagy László vezetésével. 2018 nyarán a TFCE beleolvadt az anyaegyesületbe így Tatabányai Sport Club a hivatalos elnevezés.


Jelenet az őszi TSC – OBSK rangadóról 1-2 Fotó: Tatabányai SC Labdarúgó szakosztály Facebook

Veszprém:
A tavalyi szezonban esett ki a Veszprém az NB3-ból. Az egykori válogatott Pető Tamás vezette gárda célja, visszajutni a 3. vonalba. Szorosan mögöttük áll a Balatonfüredi FC, soraiban a rutinos Imrik, Lattenstein, Sowunmi (aki egyben trénere a gárdának) trióval. A fürediek 2016-ban búcsúztak a 3.osztálytól, rá egy évre a Pápa mögött 2.-ak lettek. Tavaly ugyan bajnokságot nyertek, de az osztályozón elbuktak az Egerrel szemben. A Garai Péter vezette Úrkút SK csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a dobogó harmadik fokára. Nagy csata várható a bajnoki címért, de a veszprémi és füredi gárda lehetőségei jobbak.
Élmezőny állása: 1. Veszprém VLS 44. 2. Balatonfüredi FC 43. 3. Úrkút 43.


Döntetlennel végződött az őszi Veszprém-Balatonfüred rangadó 1-1. Fotó: Veol.hu

Be the first to comment

Leave a Reply